Een Laserprinter Opladen

Inhoudsopgave:

Een Laserprinter Opladen
Een Laserprinter Opladen

Video: Een Laserprinter Opladen

Video: Een Laserprinter Opladen
Video: opladen en ontladen van een condensator 2024, Mei
Anonim

Het tanken van cartridges impliceert de verplichte demontage van dit apparaat om toegang te krijgen tot de container. Voer deze handeling niet voor de eerste keer uit op cartridges die u later gaat gebruiken.

Een laserprinter opladen
Een laserprinter opladen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - navulset.

instructies:

Stap 1

Om zelf een laserprinter bij te tanken, bereidt u uw werkplek zo voor dat u de cartridge gemakkelijk in kleine onderdelen kunt demonteren zonder ze te verliezen. Koop ook een navulset die geschikt is voor uw model, meestal verkocht in kopieerwinkels. Deze kits bevatten een vervangende chip of programmer en poederinkt.

Stap 2

Verwijder de cartridge uit de printer en inspecteer vervolgens zorgvuldig de zijwanden - deze moeten bevestigingsbouten bevatten die u moet verwijderen om toegang te krijgen tot de container. Verwijder vervolgens voorzichtig de veren om ze niet te verliezen. Wees vooral voorzichtig met de binnenste delen van de cartridge, het is het beste om ze apart opzij te vouwen op een vlakke ondergrond, zorg ervoor dat ze niet bekrast of anderszins beschadigd raken.

Stap 3

Verwijder de houder. Open het en zorg ervoor dat u de resterende toner verwijdert. Het is het beste om het af te spoelen met water en het te drogen met een föhn. Gebruik ook een pluisvrije doek om de resterende delen van de cartridge te verwijderen van de resterende inkt. Vul de tonercartridge, maar het beste van alles, niet volledig, vooral als het een startercartridge is. Monteer de cartridge in omgekeerde volgorde, vervang indien nodig de chip door een nieuwe.

Stap 4

Als je een oude chip moet herprogrammeren, gebruik dan een speciale programmer die op je computer is aangesloten. Download de software voor het flashen van uw cartridgemodel, voer de nodige handelingen uit volgens de bijgevoegde instructies en installeer de chip terug.

Stap 5

Zet alle onderdelen van de cartridge vast. Schud hem lichtjes heen en weer om de toner gelijkmatig over de breedte van de container te verdelen. Installeer het in de printer en maak een testafdruk.

Aanbevolen: