Hoe Een Laserprinter Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laserprinter Werkt
Hoe Een Laserprinter Werkt

Video: Hoe Een Laserprinter Werkt

Video: Hoe Een Laserprinter Werkt
Video: Hoe werkt een laserprinter? 2024, Mei
Anonim

Een moderne laserprinter print met droge inkt met behulp van xerografische technologie. Xerografie is een kopieertechniek waarbij een elektrische lading wordt gebruikt om inkt over te brengen. Een speciale inkt voor een laserprinter heet toner en wordt verkocht in cartridges.

Hoe een laserprinter werkt
Hoe een laserprinter werkt

Het werk van een laserprinter omvat drie fasen: scannen, beeldoverdracht en beeldfixatie.

Meestal wordt er op papier afgedrukt. Het wordt in de papierinvoerdoos geplaatst, waarna de oppakrol het in de printer trekt, en de ontgrendelingskusseneenheid en -scheider scheiden de vellen zodat ze één voor één naar binnen gaan.

Wat zit er in de cartridge?

1. Fotocilinder - een aluminium as waarop een lichtgevoelig materiaal is aangebracht. De fotocilinder kan onder invloed van licht gemakkelijk de geleidbaarheid veranderen. De lading kan lang aanhouden, maar als laserlicht op het oppervlak valt, zal op de verlichte plaatsen de geleidbaarheid van de fotocoating toenemen (door een afname van de weerstand) en wordt een neutraal geladen gebied gevormd.

2. De primaire laadschacht is een metalen as in een rubberen omhulsel. Het is ontworpen om de fotocilinder op te laden.

3. Magnetische roller - een holle cilinder met een geleidende coating aan de buitenkant en een permanente magneet aan de binnenkant, nodig om toner over te brengen.

Afbeelding overlay proces

Met behulp van de primaire laadschacht krijgt de fotocilinder een initiële lading, deze kan positief of negatief zijn. Na het opladen gaat de laserstraal door een roterende trommel en worden de plaatsen waar hij raakt neutraal geladen. Het zijn deze overbelichte gebieden die overeenkomen met de afbeelding die u wilt afdrukken.

Dan komt de magneetrol in het spel, deze voert de toner van de cartridge naar de fotocilinder. Toner wordt aangetrokken door de magnetische as (er zit immers een permanente magneetkern in) en wordt elektrostatisch overgebracht naar de trommel. Omdat er een neutraal gebied op het oppervlak wordt gevormd, wordt de geladen toner erdoor aangetrokken en van de geladen gebieden afgestoten.

Het papier krijgt ook een statische lading die toner van de fotocilinder op het papier overbrengt. Zodra dit gebeurt, verwijdert de neutralisator de lading van het papier zodat het niet wordt aangetrokken door de trommel zelf.

Bevries de afbeelding

Als je het papier direct verwijdert na het tekenen van het ontwerp, kan de afbeelding gemakkelijk worden vernietigd met een beweging van je vinger. Om dit te voorkomen, moet de afbeelding worden hersteld. De samenstelling van de toner bevat stoffen met een bepaald smeltpunt, onder invloed waarvan de toner letterlijk in het papier versmelt, waarna het stolt.

Het resultaat is een scherp, duurzaam beeld dat bestand is tegen vocht en zonlicht.

Aanbevolen: