Hoe Cd-rom Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Cd-rom Te Herstellen
Hoe Cd-rom Te Herstellen

Video: Hoe Cd-rom Te Herstellen

Video: Hoe Cd-rom Te Herstellen
Video: А что там внутри :) разбираем CD-ROM привод и ... 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd kan een cd-rom defect raken. Het feit is dat bij langdurig gebruik van de schijf de laserkop verstopt raakt en veel schijven niet meer "ziet". Bovendien zijn schijven die de minste schade hebben vaak niet te openen. In dit geval wordt het noodzakelijk om de normale werking van het optische station te herstellen.

Hoe cd-rom te herstellen
Hoe cd-rom te herstellen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - reinigingsset (reinigingsschijf, doekjes en speciaal reinigingsmiddel).

instructies:

Stap 1

Om de schijf opnieuw te bouwen, moet u een speciale reinigingsset aanschaffen. Dit zijn natuurlijk extra kosten. Maar ten eerste is zo'n kit veel goedkoper dan een nieuwe schijf en ten tweede kan hij herhaaldelijk worden gebruikt.

Stap 2

U kunt een schijfreinigingsset kopen bij elke computerwinkel. De kit bevat in de regel een reinigingsschijf direct, doekjes en een speciaal reinigingsmiddel. Controleer na aankoop van de kit de instructies. Als dat zo is, bestudeer het dan zorgvuldig. Het kan aanvullende richtlijnen geven over het gebruik van de reinigingsschijf. Als er geen instructies zijn, is dat goed. Het werkingsprincipe van alle reinigingsschijven is praktisch hetzelfde.

Stap 3

De eerste stap is het openen van het reinigingsmiddel. Plaats een druppel reinigingsvloeistof op de schijf, neem dan een tissue en wrijf de vloeistof over het hele oppervlak van de schijf. Plaats vervolgens het opslagmedium in het computerstation. In principe hebben dergelijke schijven een autorun-functie, dat wil zeggen dat het opschonen automatisch moet beginnen. Het enige dat u hoeft te doen, is wachten tot de bewerking is voltooid.

Stap 4

Deze schijven hebben ook programma's die de cd-rom testen na een opruimactie. U hoeft het programma niet te activeren. Het begint onmiddellijk te werken nadat de schijf is schoongemaakt. Wanneer alle bewerkingen zijn voltooid, zou er een melding moeten verschijnen met een rapport over het opschonen van uw cd-rom.

Stap 5

Als nadat u de schijf in het station hebt geplaatst, het opschonen niet automatisch start, moet u naar "Deze computer" gaan en autoplay van de schijf inschakelen. In principe start de automatische reiniging niet op media waarin extra parameters in het menu kunnen worden ingesteld voordat de bewerking wordt gestart, bijvoorbeeld dieptereiniging of standaard. In dit geval moet u alle benodigde parameters selecteren en het reinigingsproces starten met behulp van het schijfmenu. Deze dvd's zijn functioneler, maar kosten iets meer dan standaard dvd's.

Aanbevolen: