Hoe Het Verkennerproces Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Verkennerproces Te Starten
Hoe Het Verkennerproces Te Starten

Video: Hoe Het Verkennerproces Te Starten

Video: Hoe Het Verkennerproces Te Starten
Video: Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle - Hoe Het Danst (Official Video) 2024, Mei
Anonim

Het proces explorer.exe is verantwoordelijk voor de grafische interface van het besturingssysteem. Als het niet is gestart, geeft Windows het menu Start, bureaubladonderdelen en andere grafische onderdelen van het besturingssysteem niet weer. Uiteraard start dit proces automatisch. Maar er zijn momenten dat dit niet gebeurt. In dit geval moet explorer.exe onafhankelijk worden gestart.

Hoe het verkennerproces te starten
Hoe het verkennerproces te starten

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Als de grafische interface van het besturingssysteem is uitgeschakeld, kunt u programma's uitvoeren met Taakbeheer. In het besturingssysteem Windows XP start de taakbeheerder onmiddellijk na het indrukken van de toetsencombinatie Ctrl-Shift-Esc. Gebruik je Windows 7, druk dan op de Ctrl-Alt-Del-toetsen, waarna een venster verschijnt waarin je de taakbeheerder kunt selecteren.

Stap 2

Klik in Taakbeheer op het onderdeel Bestand. Selecteer vervolgens Nieuwe taak in het vervolgkeuzemenu. Voer vervolgens de procesnaam explorer.exe in. Daarna zou het onmiddellijk moeten beginnen. Als dit bestand beschadigd is, ontvangt u een foutmelding. Als het volledig afwezig is, gebeurt er niets in de map met het besturingssysteem. In dergelijke gevallen moet dit bestand opnieuw worden geïnstalleerd.

Stap 3

De bewerking van het vervangen of herstellen van een bestand moet in de veilige modus worden uitgevoerd. U moet ook een schijf hebben met de distributiekit voor het besturingssysteem. Om het menu te openen voor het kiezen van de optie om het besturingssysteem op te starten wanneer u de computer aanzet, drukt u op de F8-toets. In sommige gevallen kunnen er andere F-toetsen zijn, probeer ze als laatste redmiddel afwisselend in te drukken. Selecteer in dit menu "Veilige modus". Wacht tot het besturingssysteem is geladen. Nadat het besturingssysteem is gestart, plaatst u de distributieschijf van het besturingssysteem in het computerstation.

Stap 4

Zoek met Start het bestand explorer.exe op de schijf. Kopieer dit bestand naar een willekeurige partitie op uw harde schijf. Hernoem het dan naar explorer.exe. Kopieer nu het hernoemde bestand naar de Windows-map. Als in uw geval het bestand beschadigd is, verwijder dan voor het kopiëren het beschadigde bestand van de harde schijf. Als het bestand ontbrak, kopieer dan gewoon het nieuwe. Start je computer opnieuw op. Na opnieuw opstarten zou alles goed moeten werken.

Aanbevolen: