Hoe Harde Schijven Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe Harde Schijven Te Wisselen
Hoe Harde Schijven Te Wisselen

Video: Hoe Harde Schijven Te Wisselen

Video: Hoe Harde Schijven Te Wisselen
Video: Hoe worden harde schijven gemaakt? 2024, Mei
Anonim

Veel computergebruikers weten hoe ze harde schijven van twee verschillende computers moeten verwisselen, maar dit is niet altijd succesvol. Het besturingssysteem kan eenvoudigweg niet opstarten of er kan een blauw scherm verschijnen. Dit komt door de inconsistentie van de stuurprogramma's die op de harde schijf zijn geïnstalleerd met de nieuwe configuratie van de computer. Het systeem start de software voordat de gebruiker zich aanmeldt bij Windows, dus het is de moeite waard om de stuurprogramma's te verwijderen voordat u de harde schijven vervangt.

Hoe harde schijven te wisselen
Hoe harde schijven te wisselen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier of schroevendraaier;
  • - schijven met stuurprogramma's.

instructies:

Stap 1

Open het bedieningspaneel. Ga naar het menu Programma's toevoegen/verwijderen, selecteer het tabblad "Programma's wijzigen of verwijderen". Zoek in de lijst alle beschikbare stuurprogramma's op uw computer en voltooi hun volledige verwijdering. Houd er rekening mee dat alle stappen met betrekking tot het opnieuw installeren van de software van de apparaten alleen nodig zijn als deze oorspronkelijk zijn geïnstalleerd op de harde schijf die u wilt vervangen en/of het besturingssysteem erop is geïnstalleerd. Als uw harde schijf geen installatiebestanden opslaat, moet u deze stap overslaan.

Stap 2

Herhaal de vorige bewerking op de computer waarvan u de harde schijf wilt vervangen. Sluit beide computers af, koppel ze los van hun voedingen.

Stap 3

Gebruik een schroevendraaier of schroevendraaier om de bevestigingen los te draaien die de zijwanden van de systeemeenheid vasthouden. Maak voorzichtig beide harde-schijfkabels los die ze bij de basis vasthouden. Verwijder de schroeven waarmee de harde schijf vastzit. Herhaal de handeling op de tweede computer.

Stap 4

Verwissel de harde schijven van computers. Beveilig hun positie. Sluit ze met de juiste kabels aan op de voedingseenheid en het moederbord. Schroef de behuizingsdeksels vast, sluit computers aan op stroombronnen.

Stap 5

Zet de computer aan en zodra de cijfers op het scherm verschijnen, drukt u op de F8-toets. Uw monitor zou een lijst met opstartopties van het besturingssysteem moeten weergeven. Selecteer Veilige modus. Als het systeem zonder problemen is ingeschakeld, installeer dan de juiste software. U kunt dan normaal opstarten. Herhaal deze stap indien nodig voor de tweede computer.

Stap 6

Als na het voltooien van de beschreven acties de prioriteit van het systeemstartprogramma is gewijzigd, stelt u degene in die voor u het handigst is door op de Esc-toets te drukken bij het opstarten van de computer. Vervolgens krijgt u opties te zien voor de media waarvan u Windows kunt opstarten, selecteer de juiste optie.

Aanbevolen: