Wat Is RAM Voor Een Computer?

Wat Is RAM Voor Een Computer?
Wat Is RAM Voor Een Computer?

Video: Wat Is RAM Voor Een Computer?

Video: Wat Is RAM Voor Een Computer?
Video: What is RAM? Ultimate Guide to Computer RAM 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory (RAM) is een van de belangrijkste elementen van een moderne personal computer. De kenmerken van de RAM-kaarten zijn rechtstreeks van invloed op de algehele prestaties van de pc.

Wat is RAM voor een computer?
Wat is RAM voor een computer?

Het belangrijkste doel van RAM is om tijdelijke gegevens op te slaan die door de centrale verwerkingseenheid worden gebruikt om bepaalde taken uit te voeren. Opgemerkt moet worden dat RAM een vluchtig type geheugen is. De gegevens die op de RAM-kaarten zijn opgeslagen, zijn alleen beschikbaar als de computer is ingeschakeld.

RAM-kaarten hebben veel hogere lees-, schrijf- en overdrachtssnelheden dan harde schijven. Het is gebruikelijk om rekening te houden met de volgende kenmerken van het RAM-geheugen van een computer: klokfrequentie en volume. De hoeveelheid RAM is van invloed op de hoeveelheid gegevens die tegelijkertijd op de geheugenkaarten kan worden opgeslagen. Natuurlijk, hoe meer informatie elk bord tegelijkertijd kan bevatten, hoe minder tijd het kost om het te herschrijven. De aanwezigheid van kaarten met een grote hoeveelheid geheugen verbetert de prestaties van de computer.

De werkfrequentie van de RAM-kaarten beïnvloedt de snelheid van de informatie-uitwisseling tussen de geheugenkaarten en de centrale processor. Dit is een zeer belangrijke indicator omdat: boards met een grote geheugencapaciteit, die geen hoge gegevensoverdrachtsnelheid hebben, kunnen onder bepaalde omstandigheden niet snel genoeg werken. Alle gegevens en opdrachten die de centrale processor nodig heeft om bewerkingen uit te voeren, worden opgeslagen in het RAM-geheugen van de computer.

Er zijn twee soorten RAM-geheugen: dynamisch en statisch. Het geheugen van het eerste type is relatief traag. Het wordt gebruikt om RAM-kaarten te maken die worden aangesloten op specifieke slots op het moederbord van de computer. Dit type geheugen is relatief goedkoop te vervaardigen.

Statisch geheugen wordt gebruikt om ultrasnel RAM-geheugen te creëren. In een personal computer wordt het gevonden in de vorm van elementen van het geheugen en de centrale processorborden. Het is vermeldenswaard dat de CPU zijn eigen geheugen heeft van een statisch maar niet dynamisch type.

Aanbevolen: