Een Schijf Met Een Wachtwoord Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Met Een Wachtwoord Beveiligen
Een Schijf Met Een Wachtwoord Beveiligen

Video: Een Schijf Met Een Wachtwoord Beveiligen

Video: Een Schijf Met Een Wachtwoord Beveiligen
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

De bescherming van persoonsgegevens is altijd een zeer belangrijk onderdeel van IT-technologie geweest. Bijna geen enkele gebruiker wil immers dat zijn persoonlijke gegevens beschikbaar zijn voor onbekenden. Dit geldt niet alleen voor belangrijke informatie, zoals werkgerelateerde informatie, maar ook voor persoonlijke bestanden zoals foto's of video's. Als u de persoonlijke informatie die u op schijven opslaat wilt beschermen, kunt u dit doen door een wachtwoord in te stellen, zonder welk wachtwoord het onmogelijk is om toegang te krijgen tot de informatie.

Hoe een schijf met een wachtwoord te beveiligen
Hoe een schijf met een wachtwoord te beveiligen

Noodzakelijk

computer, CryptCD-programma, schijf, internettoegang

instructies:

Stap 1

Er is aanvullende software nodig om een wachtwoord op schijven in te stellen. Download het CryptCD-programma van internet en installeer het op uw computer. Start uw pc indien nodig opnieuw op.

Stap 2

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, start u het programma en bestudeert u zorgvuldig de interface. Alle basisacties zijn beschikbaar in het bovenste deel van het programmavenster, op de werkbalk. Plaats een lege schijf om bestanden naar te schrijven.

Stap 3

Nadat de schijf in het optische station van uw computer is geplaatst, wacht u totdat deze draait. Als de autorun van de schijf werkt, sluit deze dan. Zoek in de linkerbenedenhoek van het programma het opschrift "Create CD / DVD" en klik erop met de rechtermuisknop. Er verschijnt een regel waar u een wachtwoord moet instellen. Voer het gewenste wachtwoord in. Het moet minimaal acht tekens lang zijn. Het wordt aanbevolen om tegelijkertijd een wachtwoord van letters en cijfers te gebruiken, omdat dit veiliger is.

Stap 4

In het volgende venster moet u een schijfkopie maken. Volg de aanwijzingen van de programmabedieningswizard, selecteer de benodigde bestanden en maak een schijfkopie. Ga dan verder. Voer indien nodig in de volgende vensters de gewenste instellingen in, u kunt bijvoorbeeld de stationsnaam of autoplay-opties instellen.

Stap 5

Wanneer alle parameters zijn geconfigureerd, selecteert u "Burn Disc". Wacht tot het opnameproces is voltooid. De opnameduur is afhankelijk van het type, de snelheid van de schijf en de opslagcapaciteit.

Stap 6

Verwijder nu de schijf uit het optische station van uw computer en plaats deze opnieuw. Wanneer de schijf draait en autorun start, wordt er een venster geopend waarin u wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren. Zelfs als u autorun negeert en probeert de schijf op een eenvoudige manier te openen en toegang te krijgen tot de informatie, ziet u nog steeds een dialoogvenster waarin u een wachtwoord moet invoeren.

Aanbevolen: