Een Schijf Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Herstellen
Een Schijf Herstellen

Video: Een Schijf Herstellen

Video: Een Schijf Herstellen
Video: Bestanden herstellen van een usb stick of schijf 2024, Mei
Anonim

Dankzij de optische drive gebruik je de schijven op je computer en schrijf je er eventueel data naar. Maar na een tijdje kan de schijf defect raken. Het feit is dat als gevolg van de langdurige werking, en dit is vooral het geval als u vaak bekraste en versleten schijven gebruikt, sommige componenten van het apparaat verstopt raken. Dan stopt hij gewoon met het lezen van veel schijven.

Een schijf herstellen
Een schijf herstellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - een reinigingsset met een reinigingsschijf, een speciale reinigingsvloeistof en een servet.

instructies:

Stap 1

Om de normale werking van de schijf te herstellen, zijn er speciale schijven die u in elke computershowroom kunt kopen. Dergelijke schijven zijn geschikt voor elk station, met uitzondering van Blu-ray. Als u zo'n schijf gaat herstellen, vraag dan zeker uw dealer om ondersteuning voor Blu-ray-schijven. Anders loopt u het risico uw geld te verspillen.

Stap 2

Het werkingsprincipe van de schijf is heel eenvoudig. Het wordt geleverd met een speciale reinigingsvloeistof en een servet. Breng een beetje van deze vloeistof aan op de schijf en wrijf het dan over het hele oppervlak. Plaats vervolgens het opslagmedium in de schijf. Nu moet u handelen afhankelijk van het type schijf dat u hebt gekocht.

Stap 3

Het eerste type is een basisreinigingsschijf met een basisset functies. Als je zo'n schijf hebt, zal deze onmiddellijk nadat je deze in de drive hebt geplaatst automatisch beginnen te werken. U hoeft alleen maar te wachten tot de opschoning is voltooid. Na voltooiing wordt de schijf getest met programma's die op het opslagmedium zijn opgenomen. Dan verschijnt er een rapport.

Stap 4

Het tweede type is een optionele softwareschijf. Als de automatische opschoning niet start, hebt u hoogstwaarschijnlijk een dergelijke schijf. Ga naar "Mijn Computer" en start het handmatig. Het schijfmenu zou moeten verschijnen. Hier kunt u de mate van reiniging, het aantal reinigingscycli en vele andere parameters selecteren.

Stap 5

Nadat u deze opties hebt geselecteerd, start u de herstelbewerking. Wacht tot de schijfreiniging is voltooid. Het rapport kan ook een melding weergeven dat deze bewerking moet worden herhaald. Daarom moet u de opschoning opnieuw uitvoeren. Nadat het is voltooid, verwijdert u de schijf uit het station. De schijf zou nu normaal moeten werken. De reinigingsschijf kan een onbeperkt aantal keren worden gebruikt.

Aanbevolen: