Hoe De Hoeveelheid Informatie Te Meten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Informatie Te Meten?
Hoe De Hoeveelheid Informatie Te Meten?

Video: Hoe De Hoeveelheid Informatie Te Meten?

Video: Hoe De Hoeveelheid Informatie Te Meten?
Video: SafeLink- Ademhalingsfrequentie controleren 2024, Mei
Anonim

Het meten van de hoeveelheid informatie is nodig voor verschillende doeleinden - bijvoorbeeld voor verkeersboekhouding, voor het berekenen van de benodigde schijfruimte, enzovoort. Hoe kun je het meten?

Hoe de hoeveelheid informatie te meten?
Hoe de hoeveelheid informatie te meten?

instructies:

Stap 1

Als u de hoeveelheid informatie wilt meten die tijdens de verbindingsperiode via het netwerk is ontvangen en verzonden, dubbelklikt u hiervoor op het pictogram met de afbeelding van knipperende monitoren in het programmapaneel dat op de achtergrond wordt uitgevoerd. Er verschijnt een klein venster op uw scherm met de duur van de netwerkverbinding, de snelheid en de hoeveelheid informatie die tijdens de verbinding wordt verzonden.

Stap 2

Als u de hoeveelheid informatie in een specifieke map wilt meten, klikt u met de rechtermuisknop in het snelkoppelingsvrije gebied en selecteert u het menu-item Eigenschappen. U ziet een venster waarin alle beschikbare informatie wordt geschreven over het aantal bestanden in de map, hun grootte, enzovoort. U kunt ook met de rechtermuisknop op de map klikken en Eigenschappen selecteren zonder naar de map te gaan.

Stap 3

Ga op dezelfde manier te werk als in de vorige paragraaf als u de hoeveelheid informatie op een harde schijf of verwisselbaar opslagapparaat (USB, CD, DVD, enz.) moet meten, alleen om dit te doen, ga dan eerst naar "Deze computer".

Stap 4

Als u de hoeveelheid informatie in een tekstbestand wilt meten, opent u het met het programma Microsoft Office Word, selecteert u de tekst met de linkermuisknop of de sneltoets Ctrl + A, klikt u in de linkerbenedenhoek op de gemarkeerde knop met een inscriptie over het aantal woorden. Er verschijnt een venster op uw scherm met informatie over het aantal woorden, tekens, enz. De standaard editors Word Pad en Notepad ondersteunen deze functie niet.

Stap 5

Als u de grootte van een via het netwerk gedownload bestand wilt weten, klikt u met de linkermuisknop op de link en ziet u de hoeveelheid informatie in het nieuwe downloadvenster.

Stap 6

Als u wilt weten hoeveel ruimte een bestand op uw harde schijf inneemt, klik er dan met de rechtermuisknop op en bekijk de eigenschappen ervan. Houd er rekening mee dat dit niet zomaar een snelkoppeling mag zijn.

Aanbevolen: