Hoe De Kabel Op De Computer Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kabel Op De Computer Aan Te Sluiten?
Hoe De Kabel Op De Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Kabel Op De Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Kabel Op De Computer Aan Te Sluiten?
Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2024, Mei
Anonim

De persoon die zijn eerste computer kocht, zal misschien verbaasd zijn over het enorme aantal kabels dat moet worden aangesloten. Maar wees niet bang, laat staan wanhoop. Ondanks de overvloed aan draden die moeten worden aangesloten, is het onmogelijk om ze te verwarren of iets verkeerd te doen bij het aansluiten.

Er zijn verschillende kabels op de computer aangesloten
Er zijn verschillende kabels op de computer aangesloten

instructies:

Stap 1

Kijk goed naar de computer die u hebt gekocht en de bijbehorende accessoires. Bij de computer worden minimaal een toetsenbord en muis meegeleverd. Met een zeer hoge waarschijnlijkheid heeft uw computer ook een monitor nodig om te werken. Daarnaast kunnen luidsprekers, een printer, een webcam, een modem of router, enzovoort worden meegeleverd met de algemene kit. Verwijder alle kabels die bij de aankoop zijn meegeleverd. Bestudeer ze aandachtig en kijk ook naar de achterkant van de computer.

USB - universele kabel voor het aansluiten van veel apparaten
USB - universele kabel voor het aansluiten van veel apparaten

Stap 2

U zult zeker aandacht besteden aan de verscheidenheid aan interfaces. Er zijn veel stopcontacten op de computer, maar u kunt op elk ervan een kabel met een bepaalde stekkervorm aansluiten. Wees dus niet bang, je kunt niets verkeerd doen, ook al zou je dat willen. Alleen apparaten met een USB-interface hebben dezelfde connectoren, maar wees niet gealarmeerd, elk van hen kan worden aangesloten op elke vrije geschikte connector. Laten we beginnen.

Laat u niet intimideren door de hoeveelheid kabels die in het pakket zitten
Laat u niet intimideren door de hoeveelheid kabels die in het pakket zitten

Stap 3

De grootste van alle kabels zal de elektrische netwerkkabel zijn. Door zijn specifieke vorm is het onmogelijk om hem op de verkeerde manier te plakken. Ingestoken, maar steek de stekker nog niet in het stopcontact, eerst gaan we alle andere draden aansluiten. Je sluit de monitor aan op de connectoren op de videokaart. Vind ze. Meestal zijn er meerdere uitgangsconnectoren op een videokaart. U heeft hoogstwaarschijnlijk een HDMI- of VGA-aansluiting, raadpleeg de meegeleverde kabel. De VGA-kabel moet extra worden vastgezet met de schroeven die bij de apparatuur zijn meegeleverd. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de monitor, vergeet niet om ook de stroomtoevoer naar de monitor mee te nemen. Modern toetsenbord en muis zijn meestal aangesloten via een USB-connector. Steek ze in vrije slots.

De internetkabel heeft een speciale vergrendeling
De internetkabel heeft een speciale vergrendeling

Stap 4

Luidsprekers kunnen, afhankelijk van het model en de uitrusting, meerdere connectoren hebben, dezelfde vorm, maar verschillend van kleur. Sluit de luidsprekers aan, met respect voor de kleuren. Groen tot groen, roze tot roze, enzovoort. Vergeet niet de speakers aan te sluiten op het netwerk. Sluit de modem- of routerkabel aan op de netwerkkaartconnector. Let op de aansluitrichting voor de kabelvergrendeling. Alle randapparatuur die u nog over heeft, wordt waarschijnlijk via USB aangesloten. Sluit ze aan op vrije connectoren. Als er niet genoeg connectoren zijn, kun je een splitter kopen, maar houd er rekening mee dat een apparaat dat niet rechtstreeks is aangesloten, wat vermogen kan verliezen. Sluit het netsnoer aan, zet de monitor en luidsprekers aan, druk op de aan/uit-knop van de computer. Als u zonder poespas of haast aan de slag bent gegaan, zou uw computer meteen moeten werken. Je hebt alles correct aangesloten.

Aanbevolen: