Hoe De Computer Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Aan Te Zetten?
Hoe De Computer Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Computer Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Computer Aan Te Zetten?
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Inschakelen is de basishandeling die nodig is om met de computer aan de slag te gaan. De opstartprocedure start de benodigde apparatuur op, die eerst moet worden aangesloten op de juiste poorten en het lichtnet.

Hoe de computer aan te zetten?
Hoe de computer aan te zetten?

Computerverbinding

Na aanschaf van een computer dient u deze eerst op de voeding aan te sluiten en vervolgens de stekkers van alle apparaten correct in de bijbehorende poorten te steken, zodat deze ook stroom krijgen en functioneren. Eerst moet je alle randapparatuur installeren. Steek de toetsenbord- en muisstekkers in de USB-poorten aan de achterkant van het apparaat. Als u het gewenste gat niet kunt vinden, gebruik dan de instructies voor het gebruik van de computer of het moederbord die bij de aankoop van het apparaat zijn geleverd.

Na het installeren van het toetsenbord en de muis moet u de monitor aansluiten op de overeenkomstige poort op de videokaart. Zoek een geschikte connector aan de achterkant van de computer en installeer de stekker, die ook vooraf op de monitor moet worden aangesloten. Schroef indien nodig de bestaande bevestigingsmiddelen aan de uiteinden van de draad vast. Sluit andere apparatuur die u met uw computer wilt gebruiken aan door kabels in de juiste connectoren op het chassis te steken.

Steek vervolgens het netsnoer in een bestaand stopcontact. Het is raadzaam om een computer te gebruiken met een overspanningsbeveiliging of een ononderbroken stroomvoorziening (UPS). Dit helpt het apparaat te beschermen tegen spanningspieken en maakt het mogelijk om de levensduur van de apparatuur zo lang mogelijk te verlengen.

Schuif ook de aan/uit-schakelaar op de voeding naar I. Meestal bevindt deze knop zich ook aan de achterkant van de computer, in de buurt van de stekker. Zorg ervoor dat alle draden correct zijn geïnstalleerd.

Launch

Zodra alle apparatuur is aangesloten, drukt u op de aan/uit-knop van de computer aan de voor- of zijkant van de behuizing (afhankelijk van het model). Als de verbinding correct is gemaakt, ziet u het flikkeren van de bijbehorende sensoren op de computerkast. De laadindicator van het besturingssysteem verschijnt op het scherm.

Als de computer niet aan gaat, controleert u nogmaals of alle aansluitingen correct zijn. Zorg ervoor dat het verlengsnoer is aangesloten op een stopcontact. Als u een UPS gebruikt, controleer dan of deze is ingeschakeld. Nadat u de verbindingen heeft gecontroleerd, probeert u uw computer opnieuw op te starten. Als de activering na het uitvoeren van de bovenstaande manipulaties nog steeds mislukt, neem dan contact op met de ondersteuningsservice van de computerhardwarewinkel waar u het apparaat hebt gekocht. Als de computer niet aan gaat, is de meest waarschijnlijke oorzaak een defecte voeding of moederbord.

Aanbevolen: