Hoe De C-schijf Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe De C-schijf Te Vergroten?
Hoe De C-schijf Te Vergroten?

Video: Hoe De C-schijf Te Vergroten?

Video: Hoe De C-schijf Te Vergroten?
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Om een groot aantal programma's van derden te installeren, moet u vrije ruimte hebben op de systeempartitie van de harde schijf. Om de grootte van de C-schijf te wijzigen zonder dit volume te formatteren, wordt aanbevolen om speciale toepassingen te gebruiken.

Hoe de C-schijf te vergroten?
Hoe de C-schijf te vergroten?

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Download de installatiebestanden voor Partition Manager. Als u alle bewerkingen wilt uitvoeren zonder het besturingssysteem te gebruiken, gebruikt u de opstartschijfkopie met het opgegeven programma. Installeer Partition Manager of maak een speciale schijf. Gebruik hiervoor het programma ISO File Burning.

Stap 2

Voer de geïnstalleerde applicatie uit. Activeer in het eerste menu de functie "Geavanceerde modus". Vink hiervoor het vakje aan naast het item met dezelfde naam. Klik op het pictogram "Partitiebeheer starten".

Stap 3

Klik op het tabblad Wizards of Bewerkingen. Selecteer in het uitgevouwen menu het item "Partities wijzigen". Wacht op het begin van een nieuw werkvenster. Klik volgende".

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op het pictogram van de sectie waarvan u de grootte wilt vergroten. In dit geval is dit lokale schijf C. Klik op Volgende. Selecteer op dezelfde manier het donorgedeelte. Dit is de lokale schijf waarvan het vrije gebied wordt gescheiden.

Stap 5

Overweeg een belangrijk kenmerk: de volumeverhoging wordt bereikt door het onbezette gebied te verplaatsen. Zorg voor het opruimen van het donorgedeelte vooraf.

Stap 6

Klik volgende . Stel nieuwe waarden in voor de grootte van lokale schijven. Het is beter om direct meer ruimte toe te wijzen aan de lokale schijf C. Zo hoeft u niet opnieuw met dit programma te werken. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 7

Bekijk de grafische weergave van de nieuwe staat van lokale schijven. Als je alles goed hebt gedaan, open dan het tabblad "Wijzigingen" en ga naar het item "Toepassen".

Stap 8

Bevestig om uw computer opnieuw op te starten wanneer een nieuw menu verschijnt. Als je met de PM-opstartdiskette hebt gewerkt, kun je deze stap natuurlijk overslaan. Wacht tot de toepassing klaar is met draaien.

Aanbevolen: