BIOS Resetten

Inhoudsopgave:

BIOS Resetten
BIOS Resetten

Video: BIOS Resetten

Video: BIOS Resetten
Video: Как сбросить BIOS, не открывая компьютер [Учебное пособие] 2024, Mei
Anonim

Soms kan er een situatie ontstaan waarin het systeem stopt met opstarten vanwege onjuiste instellingen die zijn ingesteld in de BIOS Setup. U kunt bijvoorbeeld te agressieve instellingen kiezen voor de systeembusfrequentie of te lage RAM-timings. Sommige moderne moederborden herstellen automatisch de vorige BIOS Setup-instellingen als het opstarten mislukt. Helaas missen de meeste moederborden deze functies.

BIOS resetten
BIOS resetten

instructies:

Stap 1

Wat als u wordt geconfronteerd met een van de bovenstaande opties? In deze situatie moet u het BIOS opnieuw instellen met het herstel van alle standaardinstellingen, waardoor de computer standaard wordt opgestart. Om dit te doen, moet je de behuizing van de systeemeenheid openen, wat niet helemaal prettig is als de computer onder de garantie valt. In geval van garantie is het beter om contact op te nemen met het servicecentrum van de winkel waar de computer is gekocht, anders kunt u de garantieservice verliezen.

Stap 2

Dus om de BIOS-instellingen te resetten, koppelt u eerst de computer volledig los van de voeding door de bijbehorende draad uit de voeding te verwijderen. Open vervolgens de behuizing van de systeemeenheid. Zoek de jumper die verantwoordelijk is voor het resetten van de instellingen, meestal is deze gemarkeerd als Clear CMOS, maar er kunnen andere opties zijn. In de meeste gevallen zit deze jumper (jumper) naast de batterij op het moederbord. Om de instellingen te resetten, moet u de jumper van positie 1-2 naar positie 2-3 verplaatsen (waar 1-2 en 2-3 het aantal gesloten contacten zijn) en vervolgens terugplaatsen.

Stap 3

De tweede optie voor het resetten van de instellingen is om de batterij van het moederbord te verwijderen en binnen een minuut terug te plaatsen. In dit geval worden ook de BIOS-instellingen op nul gezet.

Stap 4

Sluit na het resetten van de instellingen de computerkap. Steek de stekker weer in het stopcontact en schakel de systeemeenheid in. Ga naar BIOS Setup en voer de initiële setup uit - u moet minimaal de huidige systeemdatum en -tijd instellen. Gedetailleerde instructies over het BIOS-instellingsmechanisme staan altijd in de gebruikershandleiding van het moederbord van uw computer.

Aanbevolen: