Hoe Een Cd Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cd Te Repareren?
Hoe Een Cd Te Repareren?

Video: Hoe Een Cd Te Repareren?

Video: Hoe Een Cd Te Repareren?
Video: Hoe een CD of DVD-speler te repareren Geen schijffout - kan geen cd afspelen 2024, Mei
Anonim

Gebruikers hebben soms te maken met een situatie waarin de cd niet meer opent. Als er belangrijke gegevens op zijn vastgelegd, wordt het noodzakelijk om de normale werking te herstellen of die bestanden te overschrijven die nog op een ander medium kunnen worden opgeslagen.

Hoe een cd te repareren?
Hoe een cd te repareren?

Noodzakelijk

  • - een schone zachte doek en tandpasta;
  • - hulpprogramma's voor informatieherstel;

instructies:

Stap 1

Vaak wordt de schijf onleesbaar door triviale vervuiling. Er kunnen vingerafdrukken op blijven zitten, hij kan worden geplaatst waar een glas sap of koffie net stond. Als gevolg hiervan stopt de schijf met openen. Inspecteer het oppervlak zorgvuldig - als er sporen van vuil op zitten, veeg deze dan weg met een zachte doek die licht is bevochtigd met water.

Stap 2

De schijf kan niet meer openen vanwege krassen veroorzaakt door zowel ruwe behandeling als defecten in de drive. In dit geval helpt het polijsten van het oppervlak van de cd met tandpasta veel. Breng wat pasta aan op een zachte doek en begin met polijsten. Denk eraan om alleen over de krassen te polijsten! Meestal zijn dit bewegingen van het midden van de schijf naar de randen. In ongeveer een half uur hard werken kan zelfs een zwaar bekraste schijf weer tot leven worden gewekt. Spoel het af, droog het af, veeg het af en probeer het te openen.

Stap 3

Als de beschreven methoden niet hebben geholpen, moet u speciale hulpprogramma's gebruiken waarmee u de maximale hoeveelheid informatie kunt herstellen. Gebruik om te beginnen het programma AnyReader, links ernaar zijn te vinden op internet. Start het programma, selecteer de juiste hersteloptie, meestal de eerste - "Bestanden kopiëren van beschadigde media". Selecteer dit item, klik op de knop "Volgende".

Stap 4

Het programma zal proberen de schijf te openen en de bestanden te lezen. Vink in de lijst die verschijnt de vakjes aan voor de mappen of bestanden die u wilt herstellen. Geef de map op waar de herstelde bestanden worden opgeslagen en klik op de knop "Volgende". Na het einde van het kopieerproces zal het programma u informeren of het mogelijk was om de door u geselecteerde gegevens te herstellen.

Stap 5

Er zijn meer van dit soort hulpprogramma's. Bijvoorbeeld File Salvage, Max Data Recovery, NSCopy. Als deze programma's niet helpen, probeer dan het IsoBuster-programma te gebruiken. Met dit hulpprogramma kunt u gegevens herstellen, zelfs van de meest problematische schijven. Het nadeel is dat het langzaam werkt, dus het programma mag pas worden gebruikt nadat alle andere opties zijn mislukt. Het is het handigst om IsoBuster 's nachts te gebruiken - als u 's ochtends wakker wordt, kunt u de resultaten van het hulpprogramma evalueren.

Aanbevolen: