Hoe Cd-stations Te Ontkoppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Cd-stations Te Ontkoppelen
Hoe Cd-stations Te Ontkoppelen

Video: Hoe Cd-stations Te Ontkoppelen

Video: Hoe Cd-stations Te Ontkoppelen
Video: How does a CD work? (AKIO TV) 2024, Oktober
Anonim

Een optisch station (cd-station) is een apparaat dat is ontworpen om informatie van optische media (dvd's en cd's) te lezen met behulp van een laser. Er zijn verschillende manieren om het cd-station los te koppelen. Een daarvan is het fysiek loskoppelen van de kabel, de ander is het loskoppelen van apparatuur via de systeemopties.

Hoe cd-stations te ontkoppelen
Hoe cd-stations te ontkoppelen

instructies:

Stap 1

Als u het cd-station fysiek wilt loskoppelen, zet u de computer uit en opent u het deksel van de behuizing. Zoek de interfacekabel (lintkabel) die naar het cd-station gaat en trek er voorzichtig aan. Je kunt hem een beetje heen en weer zwaaien. Sommige kabels hebben een metalen vergrendeling om losraken te voorkomen - druk naar beneden om het apparaat te verwijderen. Houd er rekening mee dat als uw computer nog onder de garantie valt, het verwijderen van de behuizing de afdichtingen (stickers van de binnenkant van de computer) kan beschadigen, die niet worden aanbevolen om aan te raken.

Stap 2

Een andere methode omvat niet het openen van de zaak. Ga naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start". Als het bedieningspaneel een categorieweergave heeft, selecteert u het pictogram "Prestaties en onderhoud" door erop te klikken met de linkermuisknop. Selecteer in het geopende venster het pictogram "Systeem". Als het configuratiescherm er klassiek uitziet, is het pictogram "Systeem" onmiddellijk beschikbaar - klik erop met de linkermuisknop om het venster "Systeemeigenschappen" te openen. Dit venster kan op een andere manier worden opgeroepen: klik vanaf het bureaublad met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen" door erop te klikken met een willekeurige muisknop.

Stap 3

Ga in het geopende venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Hardware". Klik in het gedeelte "Apparaatbeheer" met de linkermuisknop op de knop met dezelfde naam om een venster te openen met een lijst van alle apparaten die op de computer zijn aangesloten. Zoek de term "dvd- en cd-rom-stations" in de lijst en klik op het "+"-teken links van de inscriptie of dubbelklik op de linkermuisknop op de regel om de submap te zien. Zoek de naam van het cd-station dat u wilt ontkoppelen in de vervolgkeuzelijst. Klik erop met de rechtermuisknop, selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Uitschakelen", door erop te klikken met de linkermuisknop, bevestig uw keuze.

Stap 4

Een andere optie: selecteer in de subdirectory het gewenste cd-station, dubbelklik op de naam met de linkermuisknop of één keer met de rechtermuisknop en selecteer het item "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen", in het gedeelte "Apparaattoepassing", selecteer "Dit apparaat is niet in gebruik (uitgeschakeld)" in de vervolgkeuzelijst. Klik op de knop "OK" om uw keuze te bevestigen. Sluit het venster "Apparaatbeheer" (de "X" in de bovenste stoomhoek van het venster) en het venster "Systeemeigenschappen" (de knoppen "Toepassen" en "OK").

Aanbevolen: