Hoe De Windows Xp-emulator Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Windows Xp-emulator Te Installeren
Hoe De Windows Xp-emulator Te Installeren

Video: Hoe De Windows Xp-emulator Te Installeren

Video: Hoe De Windows Xp-emulator Te Installeren
Video: How To Install Windows XP In Virtual Box - 2021 2024, Mei
Anonim

Veel van de gebruikers die overstapten van het Windows XP-besturingssysteem naar Windows 7 hadden te maken met het probleem van het uitvoeren van oude versies van programma's en veel games. Natuurlijk is er in Windows 7 een optie om de compatibiliteit van oude applicaties met dit besturingssysteem te configureren, maar dit werkt niet altijd. De oplossing voor dit probleem kan emulatie van Windows XP zijn.

Hoe de Windows xp-emulator te installeren
Hoe de Windows xp-emulator te installeren

Noodzakelijk

  • - Windows XP-schijf of virtuele schijfkopie;
  • - VirtualBox-programma.

instructies:

Stap 1

Om te werken, heb je het VirtualBox-programma nodig. Download het van internet en installeer het op uw computer. Start uw computer opnieuw op nadat u het programma hebt geïnstalleerd. U hebt ook een schijf nodig met het besturingssysteem Windows XP of de virtuele image.

Stap 2

Start VirtualBox. Selecteer in het hoofdmenu van het programma "Machine" - "Maken". Er verschijnt een venster met inleidende informatie. Lees verder en ga verder. Er verschijnt een regel in het volgende venster. Voer in deze regel de naam van de toekomstige virtuele machine in.

Stap 3

Klik op de pijl naast de regel "Besturingssysteem" en selecteer Microsoft Windows uit de aangeboden opties. Klik vervolgens op de pijl naast de regel "Versie" en selecteer Windows XP. Ga dan verder.

Stap 4

In het volgende venster moet u de hoeveelheid RAM selecteren die voor Windows XP wordt toegewezen. Hier moet u uitgaan van de complexiteit van de taken waarvoor u het besturingssysteem wilt gebruiken. Als uw plannen het starten van games omvatten, is het beter om niet te beknibbelen en ten minste een gigabyte toe te wijzen, als de configuratie van uw computer dit natuurlijk toelaat. Verplaats hiervoor de schuifregelaar. Rechts ziet u de hoeveelheid geheugen veranderen. Wanneer u de schuifregelaar naar rechts verplaatst, neemt de hoeveelheid RAM toe, naar links neemt deze af. Selecteer de benodigde hoeveelheid RAM en ga verder.

Stap 5

Vink in het volgende venster het item "Een nieuwe harde schijf maken" aan. Ga verder. De wizard Virtuele harde schijf maken wordt gestart. Lees de inleidende informatie en ga verder. Vink in het volgende venster het item "Fixed size image" aan. Selecteer vervolgens de grootte van de virtuele harde schijf. Ga verder en klik op Voltooien.

Stap 6

U keert terug naar het hoofdmenu van het programma. Het linkervenster bevat de naam van de emulatie die u hebt gemaakt. Selecteer het en klik op "Start". Selecteer vervolgens de Windows XP-bron. Dit is ofwel een optisch station als u vanaf schijf installeert, of een virtueel station als u vanaf een image gaat installeren. Na het voltooien van de bewerking kunt u de Windows XP-emulatie gebruiken. Om het te starten, selecteert u de gemaakte virtuele machine in het VirtualBox-menu en klikt u op "Start".

Aanbevolen: