Hoe De Database Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Database Te Bekijken
Hoe De Database Te Bekijken

Video: Hoe De Database Te Bekijken

Video: Hoe De Database Te Bekijken
Video: Database Tutorial for Beginners 2024, Mei
Anonim

Door hun betrouwbaarheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid worden databases inmiddels op bijna alle terreinen van de IT gebruikt. De weergave van gegevens, waartoe het DBMS toegang biedt, gebeurt in de regel door toepassingsprogramma's of webservices in een gebruiksvriendelijke vorm. Maar soms moet je om te studeren, problemen te diagnosticeren of om andere redenen de database bekijken.

Hoe de database te bekijken
Hoe de database te bekijken

Noodzakelijk

  • - browser;
  • - toegang tot internet;
  • - eventueel het recht om applicaties te installeren.

instructies:

Stap 1

Identificeer het DBMS dat databases beheert van het type waartoe de bestaande database behoort. Als de database in de vorm van bestanden is, analyseer dan hun extensie. Gebruik filext.com of wotsit.org voor informatie over bestandstype en -formaat. Als u de naam van het gegevensformaat kent, vindt u informatie over de DBMS-ontwikkelaar. Als de database zich op een actieve databaseserver bevindt, neemt u contact op met uw serviceprovider of serverbeheerder voor informatie over het type database en verbindingsparameters. Bezoek de DBMS-ontwikkelaarssite voor meer informatie over het werken met uw bestaande database.

Stap 2

Maak een lijst van de clienttoepassingen of -services die u kunt gebruiken om door de database te bladeren. Een bedrijf dat een databasebeheersysteem ontwikkelt, levert in de regel ook clientsoftware om ermee te werken. Zoek en bestudeer op de website van de ontwikkelaar het gedeelte dat is gewijd aan toepassingssoftware voor het onderhouden en bekijken van databases. Voor populaire en bovendien open source DBMS'en kunnen er verschillende alternatieve clients zijn, evenals sets scripts die zijn ontworpen om databasebeheerservices te creëren via het web. Om bijvoorbeeld de inhoud van MySQL-databases te bekijken, kunt u de "officiële" console mysql-client gebruiken, de "officiële" client met de grafische interface van MySQL Administrator, programma's MySQLcc, MySQL Front, services gebaseerd op de phpMyAdmin-distributiekit. Zoek naar alternatieve clientprogramma's met behulp van informatie van de website en het forum van de DBMS-ontwikkelaar.

Stap 3

Selecteer de juiste clientsoftware om de database te bekijken. Verken de mogelijkheden en systeemvereisten voor de toepassingen uit de lijst die in de tweede stap is samengesteld. Bepaal de juiste optie. Besteed aandacht aan de mogelijkheden, het gemak en de reikwijdte van de software die door de software wordt geleverd. MySQL Administrator is bijvoorbeeld perfect voor het bekijken van de database op een lokaal draaiende server, maar om de database op de server van de hostingprovider te bekijken, zult u hoogstwaarschijnlijk de vooraf geïnstalleerde phpMyAdmin moeten gebruiken, aangezien het DBMS geen externe verbindingen accepteert.

Stap 4

Installeer de clientsoftware om de database te bekijken of maak verbinding met de bijbehorende service. Download de softwaredistributie van de site van de ontwikkelaar. Controleer de installatiedocumentatie als deze is meegeleverd met de distributie of is gepubliceerd op de bronsite. Installeer de software. Om toegang te krijgen tot de service, moet u de inloggegevens van uw beheerder of serviceprovider verkrijgen.

Stap 5

Blader door de database. Voer de geïnstalleerde software uit en open het databasebestand erin. U kunt ook verbinding maken met de database met behulp van de mogelijkheden van de webservice. Ga naar de sectie met databasetabellen. Selecteer de gewenste tafel. Open het in de weergave- of bewerkingsmodus.

Aanbevolen: