Internetdeling Instellen In Windows XP

Inhoudsopgave:

Internetdeling Instellen In Windows XP
Internetdeling Instellen In Windows XP

Video: Internetdeling Instellen In Windows XP

Video: Internetdeling Instellen In Windows XP
Video: Подключение Wi-Fi в Windows XP. Как настроить Wi-Fi в Windows XP 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een openbare internetverbinding zorgt ervoor dat je geen aanvullende overeenkomst aangaat met de provider. Uiteraard verlaagt deze aanpak de kosten voor toegang tot het netwerk aanzienlijk.

Internetdeling instellen in Windows XP
Internetdeling instellen in Windows XP

Noodzakelijk

  • - netwerkadapter;
  • - patchsnoer.

instructies:

Stap 1

Het opzetten van een synchrone verbinding met internet voor twee computers bestaat uit twee fasen: het creëren van een lokaal computer-naar-computer netwerk en het instellen van de parameters voor delen. Voor de eerste stap heeft u een extra AC-adapter en patchkabel nodig.

Stap 2

Sluit de netwerkkaart aan op het moederbord van de computer die momenteel met internet is verbonden. Gebruik nu een cross-over netwerkkabel om een soortgelijk apparaat van de tweede computer op deze kaart aan te sluiten.

Stap 3

Zet beide pc's aan. Open het netwerkinstellingenmenu op de tweede computer. Ga naar de eigenschappen van de netwerkadapter die is aangesloten op een andere pc. Open de instellingen voor TCP / IP-internetprotocol.

Stap 4

Klik op "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde in, bijvoorbeeld 163.163.163.2. Voer nu de nummers 163.163.163.1 in het veld "Default gateway" in. Sla je instellingen op en ga naar de eerste computer.

Stap 5

Open het menu Start en plaats de muisaanwijzer op Netwerkverbindingen (Windows XP). Open een lijst met alle beschikbare verbindingen. Selecteer de lokale verbinding met de tweede computer en open de eigenschappen ervan. Markeer TCP / IP-protocol en druk op de knop Opties.

Stap 6

Stel deze verbinding in op een statisch IP-adres van 163.163.163.1. Klik op de knop Toepassen. Sluit het dialoogmenu. Hiermee is de configuratie van het lokale netwerk tussen de computers voltooid.

Stap 7

Verbreek de internetverbinding op de eerste pc. Open de eigenschappen van deze verbinding en selecteer het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast 'Andere netwerkgebruikers toestaan deze verbinding te gebruiken'. Selecteer de netwerkverbinding die u deelt.

Stap 8

Sla uw internetverbindingsinstellingen op. Activeer deze verbinding en controleer de mogelijkheid om vanaf de tweede computer toegang tot het netwerk te krijgen.

Aanbevolen: