Een Microfoon Instellen In Windows

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Instellen In Windows
Een Microfoon Instellen In Windows

Video: Een Microfoon Instellen In Windows

Video: Een Microfoon Instellen In Windows
Video: Fix Microphone Not Working on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een verscheidenheid aan programma's in een moderne computer gebruiken de kracht van een microfoon, van berichtenprogramma's tot speciale online communicatiediensten. En natuurlijk moet de microfoon, net als elk ander apparaat, worden gestemd voor optimale prestaties.

Een microfoon instellen in Windows
Een microfoon instellen in Windows

instructies:

Stap 1

Controleer de aansluiting waarop uw microfoon is aangesloten. Vaak zijn de connectoren op het frontpaneel tijdens de montage verkeerd aangesloten. Het is het beste om het achterpaneel te gebruiken. De microfooningang is gemarkeerd met een rode tint; verschillende fabrikanten kunnen de kleur variëren van lichtroze tot bijna bruin.

Stap 2

Open het bedieningspaneel van de computer. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het menu "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm en klik vervolgens op "Instellingen" of "Configuratiescherm", afhankelijk van de instellingen kan de naam verschillen.

Stap 3

Als u Windows XP hebt, zoekt u het label Geluid, spraak en audioapparaten en klikt u erop. Er wordt een venster geopend waarin u het item "Geluiden en audioapparaten" moet selecteren. U ziet een eigenschappenvenster met vijf tabbladen. Selecteer het tabblad "Audio" met de linkermuisknop. Selecteer in het centrale deel van het venster, onder de kop Geluidsopname, de microfoon met de markering USB in de vervolgkeuzelijst als deze in de webcam is ingebouwd. Zo niet, laat het dan ongewijzigd. Klik op de knop "Volume", die zich direct onder de vervolgkeuzelijst bevindt.

Stap 4

Er wordt een klein venster geopend met drie kolommen met volumeregelaars. Vink het vakje aan waarboven "Microfoon" staat en stel het gewenste volumeniveau in. Druk vervolgens op de knop "Setup" onder de schuifregelaar. Vink het vakje naast "Microfoonversterking" aan en klik op "OK". Klaar, de microfoonconfiguratie is voltooid.

Stap 5

Als u Windows 7 of Vista gebruikt, selecteert u Hardware en geluiden in het Configuratiescherm. Wanneer de volgende pagina met instellingen wordt geopend, klikt u op de link "Audioapparaten beheren". Selecteer het tabblad "Opname" met de linkermuisknop. Er wordt een venster geopend waarin u eenmaal op het microfoonlabel klikt en vervolgens de knop "Eigenschappen" activeert.

Stap 6

Selecteer op het tabblad "Algemeen" onderaan, onder het teken "Apparaattoepassing", het item "Gebruik" in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop "Toepassen".

Stap 7

Ga naar het tabblad "Speciaal" en plaats een vinkje voor het label Microfoon +20 dB Boost. Wijzigingen toepassen.

Stap 8

Ga vervolgens naar de sectie met de kop "Niveaus". U ziet een schuifregelaar en een volume-indicator. Verhoog het volume door de schuifregelaar naar rechts te schuiven. Merk op dat de knop met het luidsprekerpatroon niet is gemarkeerd met een rode doorgestreepte cirkel. Klik erop als dat zo is. Klik op de knop OK onder aan het venster om uw wijzigingen te sluiten en op te slaan.

Aanbevolen: