Delen Instellen

Inhoudsopgave:

Delen Instellen
Delen Instellen

Video: Delen Instellen

Video: Delen Instellen
Video: Rekenen grote deelsommen deel 1 2024, Mei
Anonim

In dit artikel begeleiden we u bij het instellen en gebruiken van Internet delen op Microsoft Windows XP. Door te delen kunt u één enkele internetverbinding gebruiken voor alle computers die op het lokale netwerk zijn aangesloten. Om internet te delen via Verbinding delen, moet de server twee netwerkkaarten hebben. Een daarvan is voor het lokale netwerk, de andere voor internet.

Door openbare toegang in te stellen, krijgt het hele netwerk toegang tot internet
Door openbare toegang in te stellen, krijgt het hele netwerk toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Wij werken met een servercomputer. Wij organiseren algemene toegang. Allereerst loggen we in op de server met het beheerdersaccount of de eigenaar van de computer. We gaan naar het menu "Start", van daaruit naar het "Configuratiescherm". Ga nu naar "Netwerk- en internetverbindingen" en klik op het item "Netwerkverbindingen".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die we zullen gebruiken om toegang te krijgen tot het wereldwijde netwerk. Als het internet bijvoorbeeld via een modem toegankelijk is, moet u met de rechtermuisknop op de vereiste verbinding klikken in het gedeelte "Toegang op afstand". Ga nu naar het submenu "Eigenschappen" en open het tabblad "Geavanceerd".

Stap 3

We zijn op zoek naar een sectie met de naam "Internet Connection Sharing" en vink het vakje aan dat ons vertelt over toestemming om de internetverbinding van de servercomputer te gebruiken voor andere gebruikers van het lokale netwerk. Gebruik een externe gedeelde internetverbinding en activeer het selectievakje "Een oproep op aanvraag instellen". We laten deze computer dus automatisch verbinding maken met internet.

Stap 4

We gaan akkoord door op de OK-knop te drukken en het bericht te lezen dat verschijnt. De essentie van dit bericht is dat de netwerkkaart van het lokale netwerk automatisch een IP krijgt toegewezen (192.168.0.1). De communicatie met andere computers op het netwerk kan verloren gaan. Als andere computers statische in plaats van dynamische IP-adressen gebruiken, moeten ze worden geconfigureerd om dynamische IP-adressen te gebruiken. U wordt gevraagd of u Internet Sharing echt wilt inschakelen? Druk op YES en nu is de internetverbinding beschikbaar voor alle andere computers in het lokale netwerk.

Aanbevolen: