Een Lokaal Netwerk Opzetten In Corbin

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten In Corbin
Een Lokaal Netwerk Opzetten In Corbin

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten In Corbin

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten In Corbin
Video: Network Configuration - LAN WAN configuration| network address translation| DHCP | MAC Address| CCNA 2024, April
Anonim

Om de verbinding van meerdere computers met internet- of intranetbronnen correct te configureren, moet rekening worden gehouden met verschillende nuances. Dit geldt met name bij het gebruik van een VPN-verbinding.

Een lokaal netwerk opzetten in Corbin
Een lokaal netwerk opzetten in Corbin

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst een laptop of desktopcomputer die via een internetkabel met de provider wordt verbonden. Maak deze verbinding. Stel uw internetverbinding in. Als we het hebben over het instellen van internet vanuit Beeline, ga dan naar help.internet.beeline.ru.

Stap 2

Download daar de wizard Internet-verbinding instellen. Start uw computer opnieuw op en voer dit hulpprogramma uit. Voer de login en het wachtwoord in die u van de specialisten van de provider hebt gekregen. Klik op de knop "Verbinden".

Stap 3

Sluit nu de tweede computer aan op de apparatuur die direct op internet is aangesloten. Bij het gebruik van internet van Beeline zijn alle bronnen verdeeld in twee soorten: extern en intern. Die. om toegang te krijgen tot lokale bronnen, hebt u geen internetverbinding nodig. Als u een tweede computer op het lokale netwerk moet aansluiten, maakt u bepaalde instellingen voor de eerste pc.

Stap 4

Open de lijst met actieve verbindingen. Ga naar de eigenschappen van je lokale verbinding (niet VPN-verbinding). Open het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast het item dat verantwoordelijk is voor het verlenen van toegang tot internet voor een specifiek lokaal netwerk. Geef het netwerk op dat beide computers vormen.

Stap 5

Stel nu de tweede computer in. Open de eigenschappen van de netwerkverbinding. Selecteer "Internetprotocol TCP / IPv4". Vink de vakjes aan naast Automatisch een IP-adres verkrijgen en DNS-serveradres automatisch verkrijgen.

Stap 6

Verbreek de verbinding met het lokale netwerk op de eerste computer. Maak opnieuw verbinding met dit netwerk. Zorg ervoor dat de tweede computer toegang heeft tot intranetbronnen. Als u de tweede pc van internettoegang moet voorzien, activeer dan de deelfunctie niet op het lokale netwerk, maar op de VPN-verbinding.

Aanbevolen: