Hoe Twee Thuiscomputers In Een Netwerk Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Thuiscomputers In Een Netwerk Te Plaatsen
Hoe Twee Thuiscomputers In Een Netwerk Te Plaatsen

Video: Hoe Twee Thuiscomputers In Een Netwerk Te Plaatsen

Video: Hoe Twee Thuiscomputers In Een Netwerk Te Plaatsen
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Het proces van het opzetten van gedeelde toegang tot twee computers is een strikte opeenvolging van stappen. De hele procedure zal enige tijd in beslag nemen en als gevolg daarvan kunt u bestanden en bronnen delen.

Hoe twee thuiscomputers in een netwerk te plaatsen
Hoe twee thuiscomputers in een netwerk te plaatsen

Noodzakelijk

  • - 2 netwerkkaarten,
  • - twisted pair-kabel,
  • - twee computers.

instructies:

Stap 1

Zorg dat er een netwerkadapter aanwezig is in de computers die u op het netwerk gaat aansluiten. De adapter kan in het moederbord worden ingebouwd. Zoek naar een modemachtige connector aan de achterkant van de systeemeenheid - deze is iets breder van formaat. De poort heet LAN - Local Area Network. Let op zijn uiterlijk. Als een dergelijke connector wordt gevonden, hoeft u geen netwerkkaarten aan te schaffen.

Stap 2

De uitwisseling van informatie zal plaatsvinden via een speciale ethernetkabel, ook wel "twisted pair" genoemd. Koop het bij elke computerwinkel, maar meet eerst de afstand tussen de computers. Neem de kabel met een marge, maar houd er rekening mee dat deze niet langer mag zijn dan 100 meter.

Stap 3

Aangekomen in de winkel, vertel de verkoper de vereiste kabellengte en specificeer het doel ervan. De kabel kan direct ter plaatse worden gesneden en "gekrompen", of kant-en-klaar aan u worden verkocht. Krimpen is het proces waarbij een getwist paar aan een connector wordt bevestigd - een speciale connector.

Stap 4

Steek het ene uiteinde van de kabel in de connector op de netwerkkaart, herhaal de procedure met de tweede computer. Zet nu beide computers aan, wacht tot het besturingssysteem is geladen en ga verder met instellen.

Stap 5

Eerst moeten de computers nieuwe namen krijgen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Selecteer in het menu de regel "Eigenschappen". Ga vervolgens naar het tabblad "Computernaam", klik op "Wijzigen". Er wordt een nieuw venster geopend waarin u een naam in de Latijnse transcriptie moet invoeren, bijvoorbeeld comp1.

Stap 6

Traceer de naam van de werkgroep - HOMEGROUP moet op beide computers staan, u kunt deze standaard laten staan, maar deze moet voor alle aangesloten computers hetzelfde zijn. Klik op "OK" en start uw computer opnieuw op.

Stap 7

Herhaal de stappen voor het hernoemen op de tweede computer, noem het bijvoorbeeld Comp2. Start na het voltooien van de instellingen ook de tweede computer opnieuw op.

Stap 8

Ga verder met het toewijzen van adressen. Klik op de eerste computer op "Start" en ga naar het tabblad "Configuratiescherm". Zoek en open in het geopende venster "Netwerkverbindingen". Vervolgens "Local Area Connection" en klik met de rechtermuisknop op het icoon.

Stap 9

Ga in het geopende menu naar de regel "Eigenschappen", selecteer in het tabblad "Componenten die door deze verbinding worden gebruikt" het item "Internetprotocol (TCP / IP)" en klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 10

Vink het vakje aan naast "Gebruik het volgende IP-adres" en stel het computeradres in: 191.168.0.1, het subnetmasker wordt automatisch ingevuld. Klik op "OK" en sluit het venster met netwerkverbindingen.

Stap 11

Zoek vervolgens op het tabblad "Configuratiescherm" naar "Windows Firewall" en schakel deze uit. Sta nu "Delen" toe voor die bestanden en mappen die toegankelijk moeten zijn vanaf een andere computer.

Stap 12

Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde map, klikt u in het menu op de regel "Eigenschappen", vervolgens op "Toegang", en vinkt u vervolgens het selectievakje aan naast het item "Gedeelde toegang tot deze map toestaan".

Stap 13

Herhaal de stappen voor het instellen met de tweede computer, houd er rekening mee dat het adres van de systemen anders moet zijn - wijs het bijvoorbeeld de volgende waarde toe: 192.168.0.2

Stap 14

Het geconfigureerde netwerk kan als volgt worden gecontroleerd: klik op "Start", voer vervolgens in het veld "Uitvoeren" het commando cmd in en klik op "OK". Voer in het geopende venster ping192.168.0.1 in - voor de eerste computer, ping 192.168.0.2 voor de tweede computer + "enter". Het ping-commando wordt gebruikt om de verbinding te controleren.

Stap 15

Als het netwerk correct is geconfigureerd, begint het proces van het verzenden van "pakketten", het verlies zou minder dan 5% moeten zijn. Als het er meer zijn, zoek dan naar de oorzaken van de problemen. Controleer de juistheid van de opgegeven adressen, de juiste aansluiting, het "krimpen" van de kabel, probeer een andere, als geldige kabel bekend te zijn, aan te sluiten. Controleer alle instellingen punt voor punt nog eens.

Aanbevolen: