Formules Typen

Inhoudsopgave:

Formules Typen
Formules Typen

Video: Formules Typen

Video: Formules Typen
Video: Formules typen in Word 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om een document samen te stellen dat complexer is dan eenvoudige tekst. Het wordt bijvoorbeeld noodzakelijk om er grafieken, formules, diagrammen, enz. in in te voegen. Laten we eens kijken naar de eenvoudigste manier om formules in een gewone teksteditor Microsoft Word in te voegen.

Formules typen
Formules typen

Noodzakelijk

Teksteditor Microsoft Word 2007 of 2003

instructies:

Stap 1

In de 2007 Office-versie kunt u via het gedeelte "Invoegen" van het hoofdmenu naar het menu-item dat verantwoordelijk is voor het werken met formules. In het meest rechtse blok van het "lint" (om de een of andere reden is dit hoe het toegangspaneel tot de tools van de editor wordt genoemd in de Russische release), zijn we geïnteresseerd in een knop met een vervolgkeuzelijst. Het is moeilijk om een fout te maken met de knop, omdat er "Formule" op staat. U kunt op de knop klikken of een van de formules in de vervolgkeuzelijst selecteren - in beide gevallen de werkbalk van de formule-editor - "Constructor", wordt geopend op het "lint".

Microsoft Word 2007: formuleontwerper
Microsoft Word 2007: formuleontwerper

Stap 2

Met behulp van de Designer-tools zal het bewerken van de formule niet moeilijk zijn. En om veelgebruikte formules niet steeds opnieuw te reproduceren, is het mogelijk om eigen formules aan de standaardlijst toe te voegen. Selecteer hiervoor de gewenste formule in de tekst, open de vervolgkeuzelijst die is gekoppeld aan de knop "Formule" van het gedeelte "Invoegen" en klik op het opschrift "Sla het geselecteerde fragment op in de verzameling formules"

Microsoft Word 2007: Formules opslaan
Microsoft Word 2007: Formules opslaan

Stap 3

In eerdere versies van Word was de mogelijkheid om met formules te werken geïmplementeerd via een extra component: de vergelijkingseditor. Het werd niet standaard geïnstalleerd bij het installeren van de kantoorsuite, dus als u een dergelijk onderdeel niet in uw Office Word 2003 kunt vinden, moet u het extra installeren. De vergelijkingseditor had een vergelijkbare set tools en functionaliteit, maar was iets minder gebruiksvriendelijk. Om de formule-editor in Word 2003 te kunnen gebruiken, moet u er eerst een link naar maken in de menubalk. Om dit te doen, selecteert u in het gedeelte "Service" het item "Instellingen", vervolgens op het tabblad "Opdrachten" in de lijst "Categorieën", selecteert u het item "Invoegen" en zoekt u in het rechtervenster de "Formule-editor " en sleep deze met de linkermuisknop naar de vrije. plaats knoppen in het bovenste menu van het programma.

Aanbevolen: