Hoe Maak Je Een Scherpe Foto?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Scherpe Foto?
Hoe Maak Je Een Scherpe Foto?

Video: Hoe Maak Je Een Scherpe Foto?

Video: Hoe Maak Je Een Scherpe Foto?
Video: Hoe maak ik scherpe foto's? | ALTIJD scherpe foto's! 2024, Mei
Anonim

Een foto die er niet scherp uitziet, kan worden gecorrigeerd met Photoshop-tools. Voor correctie zijn filters van de Sharpen-groep, beeldhelderheidskanaalverwerking en een High Pass-filter geschikt.

Hoe maak je een scherpe foto?
Hoe maak je een scherpe foto?

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de te corrigeren afbeelding in Photoshop en gebruik Ctrl + J om de fotolaag te dupliceren. Filters van de groep Verscherpen kunnen alleen worden toegepast op de afbeeldingslaag. Door met hun hulp een kopie van de afbeelding te verwerken, kunt u de mate van correctie aanpassen nadat u de foto hebt gewijzigd.

Stap 2

Het filter Onscherp masker is geschikt voor het verscherpen van het beeld. De optie om het instellingenvenster te openen bevindt zich in de groep Verscherpen van het menu Filter. Als u de scherpteparameters voor schaduwen en hooglichten afzonderlijk wilt aanpassen, gebruikt u het filter Slim verscherpen door de optie Geavanceerd in de instellingen in te schakelen. Smart Sharpen wordt geopend met een optie in dezelfde groep als Unsharp Mask.

Stap 3

Filters die de scherpte van de afbeelding vergroten, kunnen niet alleen worden toegepast op de lagen van het document, maar ook op afzonderlijke kanalen. Een van de meest effectieve manieren om afbeeldingen te verwerken, is door het luminantiekanaal te verscherpen. Om deze methode toe te passen, gebruikt u de optie Lab in de groep Modus van het menu Afbeelding om de kleurmodus van de afbeelding te wijzigen van RGB in Lab.

Stap 4

Gebruik de optie Kanalen van het menu Venster om het palet Kanalen uit te vouwen en een filter Onscherp masker toe te passen op het kanaal Lichtheid. Door op het Lab-kanaal te klikken, kunt u het resultaat van de correctie in kleur zien.

Stap 5

Om het hoogdoorlaatfilter te verscherpen, moet u een kopie van de originele laag maken en deze over de achtergrondafbeelding leggen in de overlaymodus. U kunt ook de overvloeimodus van lagen wijzigen nadat u het filter hebt toegepast, maar als u dit van tevoren doet, kunt u het resultaat van het filter evalueren terwijl u het aanpast.

Stap 6

Om te voorkomen dat er gekleurde halo's rond objecten in de afbeelding verschijnen, past u de optie Minder verzadiging in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding toe op de kopie van de foto. Gebruik de optie Hoogdoorlaat in de groep Overig van het menu Filter om het instellingenvenster te openen en de filterradius aan te passen.

Stap 7

U kunt de hoeveelheid beeldcorrectie verminderen. Om dit met de hele afbeelding te doen, wijzigt u de waarde van de parameter Dekking voor de bewerkte laag. Als u overtollige scherpte alleen uit bepaalde delen van de afbeelding wilt verwijderen, voegt u een masker toe aan de verwerkte afbeelding door op de knop Laagmasker toevoegen te klikken. Stel de kleur in op 000000 als de hoofdkleur en werk met het penseel op het masker over de te scherpe delen.

Stap 8

Als je een in Lab bewerkte foto gaat opslaan in een jpg-bestand, gebruik dan de RGB-optie in de groep Modus van het menu Afbeelding. Dit zal helpen om de afbeelding terug te brengen naar de kleurmodus die wordt ondersteund door het jpg-formaat. Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de momentopname op te slaan.

Aanbevolen: