Hoe Tekst Te Meten

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Te Meten
Hoe Tekst Te Meten

Video: Hoe Tekst Te Meten

Video: Hoe Tekst Te Meten
Video: Tekst in je beeld? - Title en tellraw - Minecraft tutorial 2024, Mei
Anonim

De parameters die kunnen worden gebruikt om de tekst te meten, zijn het aantal tekens waaruit de tekst bestaat, het aantal woorden dat de tekst bevat, evenals het aantal regels, alinea's en pagina's. Om al deze parameters te meten, is het het meest logisch om de ingebouwde functies van de teksteditor te gebruiken waarin de tekst wordt gemaakt en bewerkt. De Microsoft Office Word-tekstverwerker biedt deze mogelijkheid.

Hoe tekst te meten
Hoe tekst te meten

Noodzakelijk

tekstverwerker Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Zodra u uw tekstverwerker hebt gestart, laadt u een document met de tekst waarin u geïnteresseerd bent. Dit kan worden gedaan door de vereiste tekst ergens te kopiëren en in een leeg Word-document te plakken, of door het bestand te openen via een dialoogvenster dat wordt geopend door op de sneltoets Ctrl + O te drukken. U kunt een van de tekstmeetparameters direct na het laden zien - aan de linkerkant van de statusbalk (dit is de onderste balk van het documentvenster) wordt het aantal woorden in de tekst geplaatst.

Stap 2

Ga naar het tabblad met de naam "Review" en klik in de groep met opdrachten "Spelling" op het laatste pictogram in de lijst. Wanneer u er met de muiscursor overheen beweegt, verschijnt de verklarende tekst "Statistieken..". Als gevolg hiervan wordt een klein venster geopend met gedetailleerde informatie over de tekst - het aantal pagina's, woorden, tekens (zowel met als zonder spaties), alinea's en regels. Hier kunt u ook het vakje "Overweeg labels en voetnoten" uitschakelen als de tekst deze elementen bevat en u statistieken nodig heeft zonder er rekening mee te houden.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op het label van de statusbalk met informatie over het aantal woorden om exact hetzelfde statistiekenvenster weer te geven dat in de vorige stap werd beschreven - dit is een snellere manier om toegang te krijgen.

Stap 4

Markeer een zin, alinea of ander fragment als u niet de hele tekst wilt meten, maar slechts een bepaald deel ervan. Daarna wordt in de statusbalk een ander getal toegevoegd aan het totale aantal woorden in de hele tekst door middel van een breuk, wat dezelfde indicator aangeeft voor het geselecteerde fragment. Door het statistiekenvenster te openen in een van de methoden die in de vorige stappen zijn beschreven, kunt u meer gedetailleerde informatie krijgen over het deel van de tekst dat u hebt geselecteerd.

Aanbevolen: