Hoe Teken Je In Rood Op Zwart

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je In Rood Op Zwart
Hoe Teken Je In Rood Op Zwart

Video: Hoe Teken Je In Rood Op Zwart

Video: Hoe Teken Je In Rood Op Zwart
Video: Hoe teken je de Vrouw in rood op zwart papier 2024, Mei
Anonim

Een veelkleurig beeld met weinig objecten kan worden omgezet in een spectaculair zwart-rood beeld. Om dit te doen, moet u in Photoshop verschillende aanpassingslagen toepassen op het bronbestand.

Hoe teken je in rood op zwart
Hoe teken je in rood op zwart

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open de originele afbeelding in een grafische editor door op Ctrl + O te drukken. Gebruik de toetsen Ctrl + J om de afbeeldingslaag te dupliceren. Hierdoor heeft u de originele versie van het bestand bij de hand, waar u naar kunt terugkeren als het resultaat van het werk niet bij u past.

Stap 2

Gebruik de optie Minder verzadiging in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding om de afbeelding zwart-wit te maken. Het kan blijken dat het grootste deel van het verkleurde beeld uit grijswaarden bestaat, wat in dit stadium van het werk interfereert. Om ze te verwijderen, gebruikt u de optie Drempel van de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag om een aanpassingslaag over de afbeelding in te voegen. Pas de filterinstellingen zo aan dat het resulterende beeld, bestaande uit zwarte en witte vlakken, de details van het onderwerp behoudt.

Stap 3

Als het grootste deel van je afbeelding wit is geworden en je wilt een afbeelding met een zwarte achtergrond, ga dan naar de laag met de bewerkte afbeelding en keer de kleuren om door op Ctrl + I te drukken. De oude instellingen voor de aanpassingslaag hebben mogelijk niet de beste invloed op de gewijzigde afbeelding. Om de afbeelding op te ruimen, dubbelklikt u op de filterminiatuur van de aanpassingslaag en past u deze opnieuw aan.

Stap 4

Om de witte gebieden van de afbeelding in rood te veranderen, voegt u een nieuwe aanpassingslaag bovenop de filterlaag in met behulp van de optie Selectieve kleur uit dezelfde groep Nieuwe aanpassingslaag. Natuurlijk kunnen alle filters rechtstreeks op de afbeelding worden toegepast zonder aanpassingslagen te maken, maar u verliest de mogelijkheid om hun instellingen te wijzigen.

Stap 5

In het filter Selectieve kleur dat wordt geopend nadat de laag is gemaakt, selecteert u Wit in de lijst Kleuren en schakelt u in het veld Methode de optie Absoluut in. Verhoog voor rood de hoeveelheid magenta en geel door de regelaars voor die kleuren naar rechts te verplaatsen.

Stap 6

Het resultaat is helder, maar vlak en verstoken van veel details die aanwezig waren in de originele afbeelding. Om de verloren fragmenten terug te brengen, kopieert u de onverzadigde afbeelding en plaatst u het duplicaat op de bovenste aanpassingslaag in de modus Vermenigvuldigen. Gebruik de optie Helderheid / Contrast in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding om het contrast van de afbeelding te verhogen en de helderheid opnieuw in te stellen. Donkerrode details van de originele tekening verschijnen over de rode gebieden van de afbeelding. U kunt de dekking van de bovenste laag verlagen als er te veel details zijn.

Stap 7

Restanten van fragmenten van de originele afbeelding in de vorm van rode stippen kunnen op de zwarte achtergrond van de afbeelding achterblijven. Je kunt ze verwijderen door in het zwart te schilderen. Om dit te doen, voegt u een nieuwe transparante laag toe aan het bestand met behulp van de Ctrl + Shift + N-toetsen, schakelt u het penseel in en schildert u over alle onnodige fragmenten met de achtergrondkleur.

Stap 8

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de zwarte en rode afbeelding op te slaan in een jpg-bestand.

Aanbevolen: