Hoe De Ingevoerde Gegevens Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingevoerde Gegevens Op Te Slaan
Hoe De Ingevoerde Gegevens Op Te Slaan

Video: Hoe De Ingevoerde Gegevens Op Te Slaan

Video: Hoe De Ingevoerde Gegevens Op Te Slaan
Video: Project rekenblad: 10. Gegevens sorteren 2024, Mei
Anonim

Om met verschillende soorten bestanden te werken, zijn er speciale bewerkingsprogramma's ontwikkeld waarmee u wijzigingen in het door de gebruiker gewenste bestand kunt aanbrengen. Er zijn verschillende manieren om de ingevoerde gegevens op te slaan.

Hoe de ingevoerde gegevens op te slaan
Hoe de ingevoerde gegevens op te slaan

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende editors: voor het werken met tekst, 3D-modellen, afbeeldingen, geluid. Ontwikkelaars van verschillende softwareproducten proberen de interface van hun editors in te richten volgens een algemeen principe, zodat de gebruiker zich niet hoeft te herscholen om met elke nieuwe applicatie te werken en een gevoel van ongemak ervaart.

Stap 2

Start het programma waarin u gegevens gaat invoeren. Geef de tekst, het beeld, of andere noodzakelijke veranderingen uit. Selecteer Bestand in de bovenste menubalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de opdracht "Opslaan".

Stap 3

Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de gevraagde gegevens op. Geef het bestand een naam, selecteer het formaat waarin het moet worden opgeslagen, specificeer indien nodig de directory (map) waarin het bestand zich na het opslaan zal bevinden. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 4

Gebruik de opdracht "Opslaan" wanneer u een nieuw bestand naar de harde schijf (of verwisselbare media) van uw computer moet "schrijven", evenals in gevallen waarin u wijzigingen hebt aangebracht in een bestaand bestand en niet langer naar de vorige versie…

Stap 5

De opdracht "Opslaan als" is geschikt als u met een bestaand bestand hebt gewerkt, maar de aangebrachte wijzigingen in een ander bestand wilt opslaan. U kunt deze opdracht ook kiezen om een nieuw bestand op te slaan. Als alternatief voor de opdrachten uit het menu Bestand kunt u, indien aanwezig, de corresponderende miniatuurknoppen op de programmawerkbalk gebruiken.

Stap 6

Sommige editors hebben een automatische opslagfunctie. Als deze functie is geactiveerd, wordt uw bestand met een bepaald tijdsinterval afzonderlijk opgeslagen. Dit is een soort verzekering tegen dataverlies bij onvoorziene omstandigheden. Zoek naar "Autosave" in je editorinstellingen.

Stap 7

Als u met een bepaalde categorie bestanden werkt, is opslaan alleen mogelijk door gegevens te exporteren. Selecteer "Bestand" in de bovenste menubalk, selecteer "Exporteren" uit de beschikbare opdrachten. Geef de bestandsnaam, het formaat en de map op om op te slaan. Klik op de knop "Exporteren" of OK.

Aanbevolen: