Waarom Spuugt Iedereen Zoveel Van 1s

Inhoudsopgave:

Waarom Spuugt Iedereen Zoveel Van 1s
Waarom Spuugt Iedereen Zoveel Van 1s

Video: Waarom Spuugt Iedereen Zoveel Van 1s

Video: Waarom Spuugt Iedereen Zoveel Van 1s
Video: Why Picking Your Nose Is Dangerous... 2024, Mei
Anonim

Waarom vervloeken veel gebruikers het 1C Birtix contentmanagementsysteem zo? Wat zit er achter deze kritiek - de intriges van concurrerende bedrijven of objectieve interfaceproblemen?

Waarom spuugt iedereen zoveel van 1s
Waarom spuugt iedereen zoveel van 1s

Filosofische betekenis van CMS - contentmanagementsystemen

Het is logisch dat een persoon die thuis is in het onderwerp van de site, de site met inhoud moet vullen, dat wil zeggen een professional uit het veld, bijvoorbeeld die meubels verkoopt. Hiervoor is het echter noodzakelijk om direct de HTML-code te wijzigen, waarin het uiterst onredelijk is om een onwetend persoon in te voeren. Zo ontstond de behoefte om een interface te creëren waarmee een persoon die helemaal niet thuis is in internettechnologieën, zijn site met succes kan vullen met inhoud.

Zo'n interface is gemaakt en kreeg de algemene naam CMS - content management system. Uiteraard zijn de twee belangrijkste criteria voor de kwaliteit van een dergelijk systeem respectievelijk gebruiksgemak en functionaliteit. De gebruiker moet in staat zijn om nieuwe pagina's aan te maken, inhoud te plaatsen en enkele ontwerpelementen te wijzigen zonder de hulp van een specialist te vragen. Het ideaal van een CMS is dus een systeem dat de klant de mogelijkheid biedt om het ontwerp, de lay-out en de inhoud van de site volledig te veranderen zonder speciale kennis.

Kritiek op CMS "1C Bitrix"

Functioneel gezien is er niets mis met Bitrix: het is een enorm krachtig systeem op basis waarvan je een willekeurig complexe site kunt maken. Dus wat is er mis met 1C? De complexiteit, verwarring en instabiliteit. Dit CMS biedt de gebruiker dus de mogelijkheid om bestanden te bewerken, waarvan het bewerken hoogst ongewenst is en kan leiden tot systeemstoringen.

Een te rigide verbinding van sommige elementen van het systeem leidt ertoe dat door de aanwezigheid van een fout in een van de vele bestanden die de hoofdtekst van de HTML-pagina vormen, de hele site kan instorten. De veelheid aan parameters en diverse attributen brengt de gemiddelde gebruiker in verwarring, waardoor hij opnieuw genoodzaakt is contact op te nemen met een 1C-specialist voor ondersteuning.

Opgemerkt moet worden dat de technische ondersteuning van Bitrix zeker niet gratis is, en dit suggereert dat niemand de gebruikersinteractie met het systeem gaat vergemakkelijken. Betaalde technische ondersteuning levert het bedrijf veel geld op en gezien de extreme prevalentie van de mythe dat 1C het "beste bedrijfsbeheersysteem" is, waardoor dit systeem populair is, kunnen gebruikers er nauwelijks op rekenen dat de situatie wordt verlicht en het vereenvoudigen van dit CMS.

Aanbevolen: