Acties Gebruiken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Acties Gebruiken In Photoshop
Acties Gebruiken In Photoshop

Video: Acties Gebruiken In Photoshop

Video: Acties Gebruiken In Photoshop
Video: Photoshop Actions (Handelingen) importeren en gebruiken in Photoshop CC 2024, Mei
Anonim

Niet alle Adobe Photoshop-gebruikers realiseren zich dat ze een geweldige kans hebben om hun werk aan het verwerken van foto's en het creëren van bepaalde effecten te vergemakkelijken, dankzij een handige tool voor acties of Actions. De toegepaste actie, geselecteerd uit de lijst, zal uw foto automatisch verwerken volgens de daarin vastgelegde opdrachten. Met de grote verscheidenheid aan Actions-macro's kunt u binnen enkele seconden interessante en ongebruikelijke effecten creëren en hetzelfde effect snel toepassen op een hele reeks afbeeldingen.

Acties gebruiken in Photoshop
Acties gebruiken in Photoshop

instructies:

Stap 1

U kunt een groot aantal verschillende Actions-paletten van internet downloaden, als aanvulling op de standaardset macro's die tijdens de installatie in Photoshop worden meegeleverd.

Stap 2

Als het Acties-palet niet wordt weergegeven in het programmavenster, opent u het menu Venster en vinkt u het vakje naast het item Acties aan. Er wordt een paneel geopend met een kleine pijl in de hoek van het venster.

Stap 3

Klik op de pijl om het paneelmenu te openen - u ziet een lijst met reeds geladen macro's en acties.

Stap 4

Een daarvan is de Frames-macro, waarmee je automatisch frames op afbeeldingen kunt maken; Macro Image-effecten, die eenvoudige basistechnieken bevatten voor het verwerken en decoreren van afbeeldingen; de productiemacro, die veelgebruikte commando's bevat voor opslaan, vergroten/verkleinen en dergelijke; er is ook een macro voor teksteffecten en het maken van textuur. Deze macro's zijn misschien niet voldoende als u serieus geïnteresseerd bent in creatief en professioneel werk in Photoshop, maar ze kunnen u op weg helpen met het deelvenster Acties.

Stap 5

Als u op een macro klikt, wordt deze geopend in de actieve actiebalk. Door de macro uit te vouwen door op de pijl te klikken, ziet u welke acties deze bevat.

Stap 6

Om Action te starten, klikt u op de knop Afspelen onder aan het paneel. Om ongewenste wijzigingen ongedaan te maken, gaat u naar het deelvenster Geschiedenis en verwijdert u eenvoudig de laatste acties.

Aanbevolen: