Werken Met Acties In Adobe Illustrator

Werken Met Acties In Adobe Illustrator
Werken Met Acties In Adobe Illustrator

Video: Werken Met Acties In Adobe Illustrator

Video: Werken Met Acties In Adobe Illustrator
Video: Уроки Adobe Illustrator CC / №01 | Введение 2024, Mei
Anonim

Adobe Illustrator geeft je de mogelijkheid om fouten ongedaan te maken en opnieuw te doen tijdens het werken, en om repetitieve handelingen te automatiseren om tijd te besparen op creatieve taken.

Het deelvenster Acties in Adobe Illustrator
Het deelvenster Acties in Adobe Illustrator

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren in Adobe Illustrator

Met de opdrachten Ongedaan maken en Opnieuw kunt u acties ongedaan maken en opnieuw uitvoeren, waarbij fouten in het proces worden gecorrigeerd. U kunt uw wijzigingen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren nadat u het document hebt opgeslagen (maar niet nadat u het document hebt gesloten en opnieuw geopend).

Om ongedaan te maken, kiest u Bewerken> Ongedaan maken in het menu en om te herhalen, kiest u Bewerken> Opnieuw.

U kunt het bestand ook terugzetten naar de laatst opgeslagen versie door Bestand> Terugzetten in het menu te kiezen. Kun je dit niet doen als je het document hebt gesloten en opnieuw geopend? en deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Taken automatiseren

Grafisch ontwerp wordt gekenmerkt door creativiteit, maar er zijn repetitieve stappen in dit werk die erg vervelend kunnen zijn - afbeeldingen plaatsen en vervangen, fouten corrigeren en bestanden voorbereiden om af te drukken of op internet te plaatsen.

Adobe Illustrator biedt verschillende manieren om repetitieve handelingen te automatiseren, waardoor u meer tijd overhoudt voor de creatieve aspecten van uw werk.

Het deelvenster Acties (Venster> Acties) bevat verschillende taken die zijn vastgelegd terwijl u acties uitvoert in Adobe Illustrator - menuopdrachten, gereedschapsopties, objectselecties, enzovoort. Wanneer u de geselecteerde actie afspeelt, speelt Adobe Illustrator alle taken af die erin zijn opgenomen.

Adobe Illustrator biedt vooraf opgenomen acties om u te helpen bij de meest voorkomende taken. Deze acties worden tijdens de installatie van het programma standaard geïnstalleerd in het deelvenster Acties.

Scripts zijn een reeks opdrachten die de computer vertellen een specifieke reeks acties uit te voeren. Adobe Illustrator biedt u standaardscripts om u te helpen bij veelvoorkomende taken. U kunt ze openen via het menu Bestand> Scripts.

Aanbevolen: