Een Logo Invoegen In Een Foto

Inhoudsopgave:

Een Logo Invoegen In Een Foto
Een Logo Invoegen In Een Foto

Video: Een Logo Invoegen In Een Foto

Video: Een Logo Invoegen In Een Foto
Video: InDesign: foto plaatsen in meerdere vormen, een logo of in tekst 2024, Mei
Anonim

Een manier om de auteursrechthebbende aan te geven voor een afbeelding die op internet is geplaatst, is door een logo in een foto in te voegen. Als een logo in een groot aantal afbeeldingen moet worden ingevoegd, kan deze eenvoudige handeling worden geautomatiseerd.

Een logo invoegen in een foto
Een logo invoegen in een foto

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - een bestand met een logo;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding waar u het logo wilt invoegen in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Gebruik de optie Plaatsen in hetzelfde menu om het logo in de foto in te voegen. Na deze actie zal het bestand met de snapshot bestaan uit twee lagen die beschikbaar zijn voor onafhankelijke bewerking.

Stap 2

Verklein het logo indien nodig. Verplaats hiervoor een van de knooppunten in de hoeken van het frame rond het logo. Als de ingevoegde afbeelding groter is dan de foto, wijzigt u de schaal van de afbeelding met behulp van het Navigator-palet zodat de randen van het transformatiekader zichtbaar zijn in het geopende documentvenster.

Stap 3

Meestal worden logo's opgeslagen in psd-, png-, eps- of tiff-bestanden met een transparante achtergrond. Als je een logo op een gekleurde achtergrond tot je beschikking hebt, verwijder het dan door het te selecteren met de Toverstaf Tool. Bewaar het bestand met het logo op een transparante achtergrond voor verder werk.

Stap 4

Als het logo er helderder uitziet dan de afbeelding op de foto, verminder dan de dekking van de laag met het logo door de waarde van de parameter Dekking in het lagenpalet te wijzigen.

Stap 5

Gebruik de optie Opslaan voor web in het menu Bestand om de logofoto's op te slaan.

Stap 6

Als u een logo aan drie of vijf foto's moet toevoegen, kunt u elke afbeelding handmatig bewerken. Als u echter een logo in enkele tientallen afbeeldingen wilt invoegen, is het beter om het proces te automatiseren. Verzamel al uw foto's in één map en maak een nieuwe map aan waarin uw logo-afbeeldingen worden opgeslagen.

Stap 7

Maak een actie met de reeks opdrachten die nodig zijn om het logo in de afbeelding in te voegen. Gebruik hiervoor de knop Nieuwe actie maken in het palet Acties. Als dit palet niet zichtbaar is in het programmavenster, open het dan met de optie Acties in het menu Venster. Voer een naam in voor de nieuwe actie.

Stap 8

Begin met het opnemen van uw actie door op de knop Opname starten te klikken. Voer alle acties uit die nodig zijn om het logo in te voegen, te beginnen met het openen van het bestand met de snapshot in een grafische editor. Nadat u het verwerkingsresultaat heeft opgeslagen, stopt u met opnemen door op de knop Opname stoppen te klikken.

Stap 9

Gebruik de optie Batch van de groep Automatiseren in het menu Bestand en open het instellingenvenster voor batchverwerking. Geef de naam op van de actie die wordt gebruikt bij het verwerken van afbeeldingen, de map met de originele bestanden en de map om de bewerkte afbeeldingen op te slaan. Nadat u op de knop OK hebt geklikt, begint de verwerking van afbeeldingen.

Aanbevolen: