Hoe Een Lic-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lic-bestand Te Openen
Hoe Een Lic-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Lic-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Lic-bestand Te Openen
Video: Vouwmes Zwart Sable-hoogwaardig goedkoop mes uit China (met Aliexpress) 2024, Mei
Anonim

Om voor de eerste keer een nieuw programma of spel op uw pc uit te voeren, moet u eerst hun toepassingen (speciale mappen) op uw computer installeren. U kunt gemakkelijk vertrouwd raken met de inhoud van sommige bestanden die ze bevatten, zelfs als Windows het extensietype van deze documenten niet ondersteunt.

Hoe een lic-bestand te openen
Hoe een lic-bestand te openen

Noodzakelijk

computerprogramma "Notepad" / "Notepad ++"

instructies:

Stap 1

Vaak plaatsen ontwikkelaars een bestand met een licentieovereenkomst in een map met een game of programma. Dit is nodig zodat u (als gebruiker) er op elk moment dat het u uitkomt er vertrouwd mee kan raken of het opnieuw kan lezen.

Deze tekst wordt in de regel opgemaakt in een gewoon tekstbestand met de extensie lic. Je kunt het openen met Kladblok of de meer geavanceerde versie, Kladblok ++.

Stap 2

Gewoonlijk wordt het document dat de licentieovereenkomst bevat, licince.lic genoemd. Het is onwaarschijnlijk dat u het in Windows op de standaard manier kunt openen (door te dubbelklikken met de linkermuisknop). Het probleem ligt in het feit dat het besturingssysteem dit type bestand niet kan associëren met een van de reeds bekende programma's.

Als u vertrouwd wilt raken met de informatie in het document, opent u het bestand via Kladblok. Plaats de cursor op het gewenste bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het opschrift "Openen met" en ga naar "Programma selecteren …".

Stap 3

Zoek en selecteer het Kladblok-programma in het pop-upvenster dat verschijnt door met de linkermuisknop te klikken. Als u het systeem de opdracht wilt geven om bestanden met deze extensie daarna automatisch te openen, vinkt u het vakje aan naast de knop "Gebruik het voor alle bestanden van dit type". Klik op OK en Kladblok zal lic-bestanden openen als een gewoon tekstdocument.

Stap 4

Als u onverwachte problemen ondervindt bij het bekijken van een bestand met de lic-extensie (als optie, onjuiste weergave van symbolen), betekent dit dat het ontwikkelaarsdocument in een recentere versie van het programma is gemaakt. Probeer het bestand te openen met Notepad ++. Dit programma heeft de mogelijkheid om automatisch de vereiste codering voor verschillende Windows-systeeminstellingen te selecteren.

Aanbevolen: