Hoe Maak Je Een Algoritme?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Algoritme?
Hoe Maak Je Een Algoritme?

Video: Hoe Maak Je Een Algoritme?

Video: Hoe Maak Je Een Algoritme?
Video: Hoe maak je een bewegende magische vierkant van papier 2024, Mei
Anonim

Algoritme is de wetenschap van het creëren van algoritmen en processen, een essentieel onderdeel van gestructureerd programmeren. Het opstellen van een businessplan, het ontwikkelen van een applicatie voor een mobiel of computerspel kan niet zonder algoritmes. De mogelijkheid om algoritmen te maken stelt u in staat om veel dingen herhaaldelijk te doen, met een minimum aan inspanning, in een automatische modus.

Hoe maak je een algoritme?
Hoe maak je een algoritme?

instructies:

Stap 1

Voor het eerst werd het woord "algoritme" gebruikt door een van de grondleggers van de moderne algebra, de wijze en astronoom Al-Khwarizmi, in 224 na Christus. in zijn fundamentele werken. Volgens hem is een algoritme een instructie waarmee je een probleem kunt oplossen. Al-Khwarizmi was een gerespecteerde wetenschapper onder zijn collega's, en het opstellen van dergelijke instructies werd de norm in de wiskundige omgeving.

Stap 2

Compilatie van algoritmen kreeg de belangrijkste praktische en toegepaste rol met de komst van computers. Enorme vacuümbuismachines werden gebouwd om complexe uitdrukkingen te berekenen en problemen op te lossen. Een computer kan niet creatief denken en begrijpt alleen instructies (commando's) in binaire code. Algoritme in programmeren is een opeenvolging van opdrachten die leiden tot het bereiken van een resultaat.

Stap 3

Om een algoritme samen te stellen, moet je eerst een doel definiëren. Dan kun je in je eigen woorden formuleren (en op papier schrijven, ook al is het vaag) hoe je dit doel kunt bereiken.

Stap 4

De belangrijkste kenmerken van het algoritme zijn de beknoptheid van de presentatie, stap-voor-stap stap voor stap, begrijpelijkheid voor de uitvoerder. Een goed voorbeeld van een algoritme is een recept. Zet uw vage beschrijving van het bereiken van een doel om in instructies, opgesplitst in specifieke acties die dichter bij het bereiken van het doel komen. Teams moeten duidelijk, mogelijk, onbetwistbaar en meetbaar zijn. Bijvoorbeeld: “Neem 2 eieren. Kook ze 10 minuten in een pan. Haal de schil eraf."

Stap 5

Om een algoritme in een programmacode te vertalen, moet je het zo veel mogelijk vereenvoudigen. Dan kun je het herschrijven in "pseudocode" - in deze taal worden alle acties uitgevoerd in een programmeerstijl, maar in menselijke, niet programmatische woorden. Na voltooiing wordt de pseudocode vertaald in code in een programmeertaal die u kent, en het programma zelf wordt gecompileerd (uitgevoerd door een computer).

Aanbevolen: