Een Achtergrond Witter Maken In Photoshop

Een Achtergrond Witter Maken In Photoshop
Een Achtergrond Witter Maken In Photoshop

Video: Een Achtergrond Witter Maken In Photoshop

Video: Een witte achtergrond maken (Photoshop) 2022, September
Anonim

Een van de taken die zich voordoen bij de verwerking van de resultaten van onderwerpfotografie, die bij onvoldoende of verkeerd belichte belichting is uitgevoerd, is het wit maken van de achtergrond van de foto's. U kunt grijsachtige gebieden van dergelijke foto's in wit veranderen met de optie Kleur vervangen.

Een achtergrond witter maken in Photoshop
Een achtergrond witter maken in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die moet worden verwerkt in een grafische editor en maak een kopie van de afbeelding op een nieuwe laag met behulp van de optie Laag dupliceren van het menu Laag. Tijdens het werk hebt u mogelijk fragmenten van de originele foto nodig, dus het is logisch om deze in het document op te slaan.

Stap 2

Als de achtergrond van de foto er bijna wit uitziet, maar u niet zeker weet of de kleuren correct worden weergegeven op de monitor, kunt u de kleursamenstelling van de achtergrond controleren. Gebruik hiervoor de optie Info van het menu Venster om het informatiepalet in te schakelen en de cursor over de afbeelding te bewegen. In gebieden waar de waarde van de kleurcomponent van een van de kanalen zal verschillen van 255, is de achtergrond niet zuiver wit.

Stap 3

Als er niet te veel gebieden zijn met zo'n achtergrondtint, kunnen ze worden overschilderd met het penseel, waarbij u wit als hoofdkleur kiest. Klik hiervoor op het voorbeeld van de hoofdkleur en voer in het invoerveld de waarde ffffff in.

Stap 4

Als de achtergrond van de afbeelding grondiger moet worden gecorrigeerd, opent u het instellingenvenster voor kleurvervanging met de optie Kleur vervangen in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Wanneer u over de afbeelding beweegt, ziet de cursor eruit als een pipet. Door met deze tool op een fragment van de afbeelding te klikken, geeft u de kleur aan die u wilt wijzigen.

Stap 5

In de regel bevat de achtergrond van afbeeldingen die moeten worden opgehelderd gebieden met verschillende helderheid. Kies het donkerste gedeelte van de achtergrond als voorbeeld van de vervangende kleur, maar gebruik niet de schaduw van het onderwerp op de foto. Pas de Fuzziness-parameter aan zodat de hele achtergrond in het voorbeeldvenster licht is. Het onderwerp in het kader moet donker blijven.

Stap 6

Klik op het kleurstaal in het veld Resultaat en selecteer een puur witte kleur uit het palet dat wordt geopend. Als het resultaat van het lichter maken van de achtergrond, dat u kunt zien in het geopende documentvenster, niet bij u past, verplaatst u de schuifregelaar Lichtheid naar rechts.

Stap 7

Sterke achtergrondverlichting kan het onderwerp op de foto beïnvloeden. Meestal lijden de randen in een dergelijke situatie. Om het onderwerp zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te geven, maakt u een masker op de gewijzigde laag met behulp van de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Verf het masker met zwart in gebieden waar het onderwerp eruit zou moeten zien op de originele foto. Zoom voor het gemak in op de afbeelding.

Stap 8

Sla de bewerkte afbeelding op met de optie Opslaan voor web of Opslaan als in het menu Bestand.

Populair per onderwerp