Schijfopslag Toevoegen

Inhoudsopgave:

Schijfopslag Toevoegen
Schijfopslag Toevoegen

Video: Schijfopslag Toevoegen

Video: Schijfopslag Toevoegen
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Elke computer heeft een geheugenlimiet. Op lokale schijf "C" is dit één nummer, en op schijf "D" een ander. Maar tijdens het actieve werk kan blijken dat er niet genoeg geheugen is. Om dit te doen, is het de moeite waard om bepaalde bewerkingen uit te voeren om de hoeveelheid geheugen te wijzigen. Vrijwel elke gebruiker kan dit.

Schijfopslag toevoegen
Schijfopslag toevoegen

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Voor dergelijke situaties is een wisselbestand of virtueel geheugen ontwikkeld. Gewoonlijk stelt Windows de optimale hoeveelheid virtueel geheugen in. Het is genoeg voor veel taken. Als uw computer toepassingen uitvoert die veel geheugen verbruiken, kunt u de hoeveelheid virtueel geheugen vergroten. Dit is heel gemakkelijk te doen. Klik hiervoor op het menu "Start". Klik met de rechtermuisknop op Deze computer. Selecteer Eigenschappen. Het venster "Systeemeigenschappen" wordt voor u geopend. Ga daar naar het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop "Opties", die zich in het gedeelte "Prestaties" bevindt.

Stap 2

Klik in het venster Prestatie-opties op het tabblad Geavanceerd. Klik op de knop Wijzigen in Virtueel geheugen. In het nieuwe venster "Virtueel geheugen" kunt u het wisselbestand beheren. Indien ingesteld op Systeem selecteerbare grootte, kunt u de grootte van het wisselbestand wijzigen. Selecteer het station dat moet worden gebruikt voor het wisselbestand. Bepaal de waarde voor Aangepast formaat. Voer in de velden "Initiële grootte" en "Maximale grootte" de minimum- en maximumwaarden voor het wisselbestand in.

Stap 3

Je kunt het een beetje anders doen. Bepaal eerst hoeveel RAM je hebt. Ga hiervoor naar "Mijn Computer". Open Eigenschappen met de rechtermuisknop. Bekijk de informatie op het tabblad Algemeen. Bepaal de hoeveelheid extra geheugen die je nodig hebt. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad Deze computer. Selecteer Eigenschappen. Klik op het tabblad Prestaties. Klik op de knop "Virtueel geheugen" en "Handmatige instellingen voor virtueel geheugen". Selecteer de harde schijf die u voor virtueel geheugen gaat gebruiken. Stel de minimale en maximale hoeveelheid virtueel geheugen in. Klik op de knop "OK" en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: