Zoeken In Opera Toevoegen

Inhoudsopgave:

Zoeken In Opera Toevoegen
Zoeken In Opera Toevoegen

Video: Zoeken In Opera Toevoegen

Video: Zoeken In Opera Toevoegen
Video: Adding Search Engines in Opera 2024, Mei
Anonim

In de rechterbovenhoek van het Opera-browservenster bevindt zich een venster voor het invoeren van zoekopdrachten met een vervolgkeuzelijst van zoekmachines waarnaar deze zoekopdracht kan worden verzonden. Het is mogelijk om zoekmachines in deze lijst toe te voegen, te verwijderen en de volgorde te wijzigen.

Zoeken in Opera toevoegen
Zoeken in Opera toevoegen

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot de benodigde instellingen, moet u eerst de vervolgkeuzelijst met zoekmachines openen en het laagste item selecteren ("Zoekopdracht aanpassen"). Dit opent het Opera-voorkeurenvenster op het tabblad Zoeken. Klik op de knop met het label "Toevoegen" erop.

Stap 2

Er verschijnt een dialoogvenster met de titel "Zoekservice" waarin u de velden met gegevens over de nieuwe zoekmachine moet invullen. Geef de naam op die in de vervolgkeuzelijst zal verschijnen. Wijs een sneltoetszoekopdracht toe in dit systeem. Geef de URL op waarnaar de browser het verzoek moet verzenden. En, indien nodig, commando's met daarin de variabelen van het verzoek zelf en de verzendmethode. Hier kunt u de uitvoer van deze zoekmachine op de exprespaneelpagina toewijzen en deze als eerste in de zoeklijst maken, d.w.z. standaard geselecteerd. Nadat u alles heeft ingevuld, klikt u op de knop "OK".

Stap 3

Het is echter helemaal niet nodig om alle velden zelf in te vullen, dit kunt u delegeren aan de browser. Als je deze methode verkiest, ga dan eerst naar de site van de zoekmachine die je aan de lijst wilt toevoegen. Het hoeft niet alleen een zoekmachine te zijn, u kunt een lokaal zoeksysteem gebruiken voor elke internetbron. Klik met de rechtermuisknop in het invoerveld voor de zoekopdracht en selecteer de regel "Zoekopdracht maken" in het vervolgkeuzemenu. Als gevolg hiervan wordt het venster van de vorige stap geopend met de velden die door de browser zijn ingevuld. U hoeft er alleen maar een sneltoets aan toe te voegen en op "OK" te klikken.

Aanbevolen: