Een Tabel Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Tabel Afdrukken
Een Tabel Afdrukken

Video: Een Tabel Afdrukken

Video: Een Tabel Afdrukken
Video: Afdrukken met Word 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden tabellen meestal gemaakt, opgeslagen en gedistribueerd in de indeling van de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor. Iets minder vaak wordt hiervoor de tekstverwerker Microsoft Office Word gebruikt. Beide toepassingen maken het gemakkelijk om een spreadsheet af te drukken, nadat vooraf de beste optie voor plaatsing op het blad is geselecteerd.

Een tabel afdrukken
Een tabel afdrukken

Noodzakelijk

  • - tabeleditor Microsoft Office Excel 2007 of 2010;
  • - tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010.

instructies:

Stap 1

Als er naast de tabel in het document dat in de Microsoft Word-tekstverwerker is geladen, ook tekst of andere elementen zijn die u niet hoeft af te drukken, is het beter om de tabel tijdelijk over te zetten naar een apart document. Om dit te doen, kopieert u eerst het object - verplaats de cursor naar de linkerbovenhoek, klik op het kleine vierkante pictogram met een plus en druk op de toetsencombinatie Ctrl + C. Maak vervolgens een nieuw document (Ctrl + N) en plak de tabel (Ctrl+V).

Stap 2

Als u de Word 2010-versie van de tekstverwerker gebruikt, klikt u op de knop Bestand en selecteert u het gedeelte Afdrukken. Rechts van de lijst met opdrachten in het menu staat een kolom met afdrukinstellingen, en zelfs rechts staat een voorbeeldafbeelding van een afgedrukt blad met een tabel. Gebruik de instellingen om de meest geschikte afdrukopties te selecteren - selecteer de grootte van de marges vanaf de rand van het vel, stel de staande of liggende afdrukstand in, pas de afmetingen aan de breedte van het papier dat wordt gebruikt, enz. Alle aangebrachte wijzigingen worden weergegeven in de voorbeeldafbeelding. Als je klaar bent, klik je op de grote knop Afdrukken helemaal bovenaan de instellingenkolom.

Stap 3

In Word 2007 ziet u al deze instellingen op één plaats in het dialoogvenster Pagina-instelling. Om het aan te roepen, gaat u naar het tabblad "Pagina-indeling", opent u de vervolgkeuzelijst "Velden" en selecteert u de regel "Aangepaste velden". De 2010-versie heeft ook deze optie om toegang te krijgen tot de afdrukinstellingen. Nadat u alle parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop OK en roept u het dialoogvenster Verzenden naar afdrukken op met de toetsen Ctrl + P.

Stap 4

De procedure voor het afdrukken van tabellen vanuit Microsoft Excel wijkt weinig af van de reeds beschreven procedure. Er is een nuttige toevoeging aan de voorbeeldafbeelding van het afdrukbare werkblad van Excel 2010 - de knop "Velden weergeven" bevindt zich in de rechterbenedenhoek. Klik erop en u kunt niet alleen met de muis horizontale en verticale marges op de afgedrukte pagina slepen, maar ook de breedte van de kolommen van de afdruklay-out op dezelfde manier aanpassen.

Stap 5

Net als bij een tekstverwerker heeft het tabblad Pagina-indeling van het menu in Excel 2007 en 2010 een vervolgkeuzelijst Velden met een item Aangepaste velden dat een apart instellingenvenster opent. Dezelfde instellingen als in Word zijn opgesplitst in vier tabbladen in plaats van drie. Van toevoegingen - op het tabblad "Vel" kunt u de uitvoervolgorde van drie of meer tabellen op één afgedrukt vel instellen (van boven naar beneden of van links naar rechts).

Aanbevolen: