Hoe U Uw Bureaublad Kunt Vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaublad Kunt Vergrendelen
Hoe U Uw Bureaublad Kunt Vergrendelen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Vergrendelen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Vergrendelen
Video: Lock your PC by Voice from Anywhere 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om uw bureaublad te vergrendelen om uw computer te beschermen tegen ongewenste indringers. Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken, afhankelijk van het verwachte beveiligingsniveau.

blok
blok

instructies:

Stap 1

Als u even afwezig bent en u de toegang tot de computer als geheel wilt ontzeggen, kunt u op een bepaald tijdsinterval de automatische vergrendeling van het bureaublad met een screensaver instellen. Voor Windows XP moet u Configuratiescherm - Beeldscherm - Schermbeveiliging openen. Vervolgens moet u de timer instellen en een vinkje plaatsen in de regel "Wachtwoordbeveiliging". (Voor Windows 7 moet u op de Win + L-toetsen drukken).

Stap 2

Blokkeren kan ook worden gedaan met behulp van de instellingen voor Groepsbeleid (GPO of gpedit.msc). Voor Win2000XP: Start - Uitvoeren - gpedit.msc - Gebruikersconfiguratie - Beheersjablonen - Bureaublad. Kies vervolgens de instellingen waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 3

Als u de toegang tot een specifieke groep gebruikers moet beperken, moet u in de beveiligingsinstellingen van het GPO een verbod instellen voor de geselecteerde groep. Om een groepsbeleidsobject te maken, hebt u de benodigde software nodig, met name Active Directory: gebruikers en computers, het bestand dsa.msc.

Stap 4

Start de applicatie, open vervolgens de console en maak een OU (organisatie-eenheid) aan waarin het gegeven slot zal werken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op OU - Eigenschappen - GPO - Nieuw - wijs een naam toe aan het nieuwe object. Vorm de inhoud van de resulterende blanco met behulp van sjablonen in de SysVol-map, in overeenstemming met uw beveiligingsvereisten. Om het beleid voor deze groep te configureren, opent u het tabblad Groepsbeleid - Bewerken.

Stap 5

Op dezelfde manier wordt een OU gemaakt waarvoor deze blokkering niet werkt (als je niet wilt dat het hele domein onder de beperking valt, vergeet dan niet om in de instellingen "do not erit the domain policy") aan te geven.

Aanbevolen: