Hoe Kaspersky Van Windows Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Kaspersky Van Windows Te Verwijderen
Hoe Kaspersky Van Windows Te Verwijderen

Video: Hoe Kaspersky Van Windows Te Verwijderen

Video: Hoe Kaspersky Van Windows Te Verwijderen
Video: How to uninstall kaspersky - Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel computerprogramma's die na een eenvoudig installatieproces net zo gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Kaspersky Anti-Virus behoort tot de categorie van dezelfde programma's en kan daarom, indien gewenst, eenvoudig van het systeem worden gewist.

Hoe Kaspersky van Windows te verwijderen
Hoe Kaspersky van Windows te verwijderen

De meest veelbelovende manieren om antivirussoftware te verwijderen

Er zijn twee meest elementaire en gemakkelijkste methoden om antivirus te verwijderen. De eerste is via het menu Start, de tweede is via het verwijderprogramma. Elk van hen impliceert een verschillende mate van gebruikersparticipatie. De tweede verwijderingsmethode is meer geautomatiseerd, wat het hele proces eenvoudiger maakt.

Installatie ongedaan maken via het Startmenu

Ga naar het menu "Start" en klik op "Alle programma's" om een volledige lijst met geïnstalleerde applicaties op de monitor weer te geven. Zoek de map met de naam "Kaspersky Internet Security" in de lijst. Afhankelijk van de versie van de antivirus, kan de mapnaam verschillen. Klik daarna helemaal onderaan op "Verwijderen" of "Verwijderen".

Na het voltooien van de vorige stappen, wordt het venster van de installatiewizard van Kaspersky Internet Security geopend. Hij is het die het proces uitvoert om het antivirusprogramma van de computer te verwijderen. Om fouten te voorkomen, sluit u alle actieve programma's op het bureaublad voordat u de procedure start. Klik op "Volgende" om door te gaan met wissen in de rechterbenedenhoek van het venster.

Vink in de volgende stap een van de aangeboden opties aan. Ofwel "Het hele programma verwijderen" of "Programma-objecten behouden". De eerste reinigt de pc volledig van Kaspersky, de tweede verwijdert de antivirus, maar behoudt de belangrijkste elementen, waardoor, indien nodig, de herstelprocedure kan worden uitgevoerd.

Klik op "Volgende" totdat een voortgangsbalk verschijnt die het begin van de verwijderingsprocedure aangeeft. Het is belangrijk op te merken dat het antivirusprogramma moet worden gewist voordat een nieuw antivirusprogramma wordt geïnstalleerd. De aanwezigheid van twee van dergelijke toepassingen tegelijk op een computer zal talrijke fouten veroorzaken en tot een volledige systeemstoring leiden.

Na volledige verwijdering start u uw computer opnieuw op. Dit is nodig voor het apparaat om alle parameters vooraf op te slaan en het RAM-geheugen vrij te maken. Als de antivirus volledig is verwijderd, dat wil zeggen, zonder afzonderlijke componenten op te slaan, maak dan het register schoon om de "staarten" van de toepassing te verwijderen.

Om de register-editor te openen, klikt u in het menu "Start" op "Uitvoeren" en voert u de opdracht "regedit" in. Er verschijnt een venster op de monitor, klik in het bovenste veld op "Bewerken" en selecteer de optie "Zoeken". Om het zoekproces te starten, vinkt u de volgende opties aan: "Sectienamen", "Parameternamen" en "Parameterwaarden".

Aan het einde van de zoekopdracht wordt de map met de gezochte bestanden automatisch gemarkeerd. Klik met de rechtermuisknop op de gedetecteerde map "Kaspersky Anti-Virus" en klik op de functie "Verwijderen" in het contextmenu. Alle overblijfselen van het programma worden volledig uit het register verwijderd.

Verwijderen met een uninstaller

Een soortgelijk verwijderingsproces kan worden uitgevoerd met een speciaal verwijderprogramma. Deze methode zal de tijd aanzienlijk verkorten, omdat dit programma het register zelf zal opschonen.

Aanbevolen: