De Videoadapter Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Videoadapter Inschakelen
De Videoadapter Inschakelen

Video: De Videoadapter Inschakelen

Video: De Videoadapter Inschakelen
Video: Ondertiteling inschakelen op YouTube (iPad) 2024, April
Anonim

De videoadapter is een speciaal bord dat informatie in de vorm van een afbeelding op het computerscherm weergeeft. De videoadapter wordt aangesloten op het moederbord en wordt herkend door de BIOS ("Basic Input / Output System")-firmware, die als eerste wordt uitgevoerd wanneer de computer wordt ingeschakeld. In sommige gevallen "ziet" het BIOS de aangesloten kaart echter niet. In dit geval moet het handmatig worden ingeschakeld via het BIOS.

De videoadapter inschakelen
De videoadapter inschakelen

Noodzakelijk

Besturingssysteemcomputer, videoadapter

instructies:

Stap 1

Schakel uw pc in of start deze opnieuw op (afhankelijk van de staat waarin deze zich bevindt). Nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt of de computer opnieuw hebt opgestart, drukt u regelmatig op de DEL- of F2-toets. Nadat de toets is ingedrukt, komt u in het BIOS-programmamenu.

Stap 2

Kijk door de BIOS-secties, zoek de sectie met het menu over de instellingen van de videoadapter. Aangezien er veel BIOS-opties zijn, hoeft u zich alleen maar te concentreren op de woorden Video, Graphic, Display, VGA. In dit gedeelte moet u eerst het opstarten van de nieuwe videokaart configureren en, indien nodig, ook alle defecte instellingen herstellen.

Stap 3

Stel hiervoor de instellingen als volgt in. Op type videokaart - VGA. In punten - primaire weergave, video. Door verbindingsbus - afhankelijk van het type bus waarop de vereiste videokaart is aangesloten: PEG (PCI Express 16x), IGD (geïntegreerde grafische kern), PCI, AGP. In paragrafen - Prioriteit grafische adapter opstarten, Prioriteit grafische adapter opstarten, Prioriteit grafische adapter, Init Display First, Init. Grafische adapterprioriteit, grafische adapter initiëren, primaire beeldschermadapter, primaire grafische adapter, primaire VGA BIOS, primaire videoadapter, primaire videoapparaat, VGA BIOS-volgorde, VGA opstarten vanaf.

Stap 4

Nadat u de items in de BIOS-versie van het moederbord hebt geconfigureerd in overeenstemming met de videokaart, verlaat u de BIOS-firmware via het item "Save & Exit Setup", selecteert u de optie "Exit & Save Changes" en bevestigt u het opslaan van de wijzigen door op de knop "Ja" te klikken. Na het opnieuw opstarten wordt de geïnstalleerde videoadapter ingeschakeld.

Aanbevolen: