Automatisch Opslaan Inschakelen

Inhoudsopgave:

Automatisch Opslaan Inschakelen
Automatisch Opslaan Inschakelen

Video: Automatisch Opslaan Inschakelen

Video: Automatisch Opslaan Inschakelen
Video: How to Enable Autosave in Microsoft Excel 2024, Mei
Anonim

Computerstoringen, stroompieken, noodstroomuitval - dit alles kan ertoe leiden dat de gegevens van elektronische documenten verloren gaan. In dit geval bieden sommige toepassingen de mogelijkheid om bestanden automatisch op te slaan.

Automatisch opslaan inschakelen
Automatisch opslaan inschakelen

instructies:

Stap 1

De optie Automatisch opslaan is beschikbaar in Microsoft Office-toepassingen. In Word en Excel is het op een vergelijkbare manier ingeschakeld, met alleen kleine verschillen in de namen van de opties. Start Microsoft Word om automatisch opslaan in een teksteditor in te schakelen. Klik in de linkerbovenhoek op het Office-pictogram. Klik onder aan het uitgevouwen menu op de knop Word-opties. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Selecteer in het linkerdeel van het venster het gedeelte "Opslaan" door erop te klikken met de linkermuisknop. Zoek in het veld "Documenten opslaan" de optie "Automatisch opslaan elke" en markeer deze met een markering. Tegenover deze optie bevindt zich een venster voor het invoeren van waarden. Gebruik de beschikbare pijlen of toetsen op het toetsenbord om het vereiste aantal minuten op te geven (de standaardinterval is 10 minuten, maar dit is niet altijd handig). Klik op de OK-knop onderaan het venster of druk op Enter om de nieuwe parameters op te slaan.

Stap 3

Het automatisch opslaan van bestanden is ook mogelijk in sommige grafische editors, bijvoorbeeld in Adobe Photoshop, vanaf versie CS6. Om het in te schakelen, start u de editor en kiest u Bewerken in de menubalk. Klik in het submenu met de linkermuisknop op het item "Voorkeuren" en vervolgens - "Bestandsverwerking" (Bewerken - Voorkeuren - Bestandsverwerking). Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 4

Vink in het vakje Bestandscompatibiliteit het vakje aan naast Herstelinformatie automatisch opslaan elke. Stel in het waardenvenster het juiste tijdsinterval in door het juiste item in de vervolgkeuzelijst te selecteren (5 minuten, 10 minuten, 15 minuten, 30 minuten en 1 uur). Pas de nieuwe instellingen toe door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: