TOP 3 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen

Inhoudsopgave:

TOP 3 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen
TOP 3 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen

Video: TOP 3 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen

Video: TOP 3 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen
Video: 5 Best Ways to Get Louder and Better Sound on Windows 10 | Guiding Tech 2024, Mei
Anonim

Iedereen weet hoe lastig het is om met een trage computer te werken, maar weinig mensen weten dat je de snelheid in slechts 3 simpele stappen aanzienlijk kunt verhogen.

TOP 3 manieren om de computersnelheid te verhogen
TOP 3 manieren om de computersnelheid te verhogen

instructies:

Stap 1

Als de computer niet genoeg RAM heeft, probeert hij een deel van de harde schijf te gebruiken. Dit deel wordt het wisselbestand genoemd. Om dit te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op "Deze computer" en vervolgens op "Eigenschappen". Ga in het nieuwe menu naar "Geavanceerd" - "Opties" - "Geavanceerd" - "Wijzigen". Wijzig de minimale en maximale grootte van het wisselbestand in 8192, klik op "Instellen".

Het wordt niet aanbevolen om het wisselbestand te installeren op de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Koop beter een goedkope flashdrive in een winkel en installeer er een swapbestand op. Installeer echter geen wisselbestand voor uw werkstick en draagbare harde schijf! Dit kan leiden tot frequente crashes van het besturingssysteem.

computer snelheid verhogen
computer snelheid verhogen

Stap 2

Defragmentatie is een zeer effectieve manier om uw computer sneller te maken. Feit is dat gegevens niet één voor één naar de HDD worden geschreven, maar naar de dichtstbijzijnde vrije ruimte. Geleidelijk aan vormt zich chaos op de harde schijf, aangezien een enkel bestand kan worden opgedeeld in honderden kleine stukjes verspreid over de schijf. Defragmentatie brengt een bestand samen, waardoor de tijd die nodig is om toegang tot dat bestand te krijgen, wordt verkort.

Om de schijf te defragmenteren, klik met de rechtermuisknop op de schijf, ga naar "Eigenschappen" - "Extra" - "Defragmenteren …". Houd er rekening mee dat u tijdens het defragmenteren geen bestanden kunt schrijven of verwijderen! Het is ten zeerste aan te raden om alle programma's uit te schakelen en de antivirus uit te schakelen, anders kunt u een deel van de gegevens kwijtraken.

computer snelheid verhogen
computer snelheid verhogen

Stap 3

Het verwijderen van tijdelijke gegevens is een van de meest effectieve manieren om uw computer sneller te maken en schijfruimte vrij te maken. Browsercache, tijdelijke bestanden van externe programma's, OS-logboeken - al deze dingen zullen als een dood gewicht op uw computer blijven liggen totdat u het verwijdert.

U kunt uw computer van tijdelijke gegevens wissen met behulp van het CCleaner-programma, het kan ook het opstarten van applicaties die u niet nodig heeft uitschakelen.

Aanbevolen: