TOP 10 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen

Inhoudsopgave:

TOP 10 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen
TOP 10 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen

Video: TOP 10 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen

Video: TOP 10 Manieren Om De Computersnelheid Te Verhogen
Video: JE PC SNELLER MAKEN IN 10 STAPPEN! - Top 10 2024, Mei
Anonim

Een trage computer is een bekend probleem voor veel gebruikers. Gelukkig is er vaak geen speciale technische kennis nodig om het op te lossen, en soms kun je je in plaats van een nieuwe computer te kopen, beperken tot het vervangen van een aantal componenten.

TOP 10 manieren om de computersnelheid te verhogen
TOP 10 manieren om de computersnelheid te verhogen

instructies:

Stap 1

Stof reiniging. Stof dat zich ophoopt op de processorventilator belemmert de afvoer van warme lucht. Wanneer de processor een hoge belasting moet krijgen, raakt deze oververhit en "hangt" om af te koelen en verder te werken. Een van deze bevriezingen kan de laatste zijn voor de processor. Zorg ervoor dat u uw computer minstens om de 3 maanden stofvrij maakt, met speciale aandacht voor ventilatoren - het gevaarlijkste stof hoopt zich daaronder op.

De snelheid van uw computer verhogen
De snelheid van uw computer verhogen

Stap 2

Opstarten opruimen. Sommige applicaties voegen zichzelf na installatie direct toe aan het opstarten. Dit betekent dat ze elke keer worden geladen als u uw computer aanzet zonder uw toestemming te vragen. En natuurlijk zullen ze een deel van de computerbronnen verbruiken.

Om onnodige programma's uit te schakelen, klikt u op "Start" - "Uitvoeren" - typ "msconfig" - klik op "OK" (als u Windows 7 hebt, klikt u op "Start" en typt u "msconfig" in het zoekvak). Klik in het nieuwe venster op "Opstarten" en schakel alle toepassingen uit, behalve de meest essentiële (bijvoorbeeld antivirus).

Hoe u de snelheid van uw computer kunt verhogen
Hoe u de snelheid van uw computer kunt verhogen

Stap 3

Schakel visuele effecten uit. Als u een besturingssysteem van de Windows-familie hebt, kunt u de snelheid van uw computer verhogen door visuele effecten uit te schakelen (de omtrek van bestanden wanneer ze naar een andere map worden verplaatst, schaduwen op bestanden op het bureaublad, enz.).

Klik met de rechtermuisknop op Deze computer, selecteer Eigenschappen en vervolgens Geavanceerd (of Geavanceerde systeeminstellingen voor Windows 7). Selecteer in het nieuwe venster onder het kopje "Performance" "Opties" en klik op "Provide Best Performance".

Verhoog de computersnelheid
Verhoog de computersnelheid

Stap 4

Schijfdefragmentatie. Na verloop van tijd neemt de informatie die u op uw computer opslaat een chaotische vorm aan: een klein bestand kan in kleine stukjes over de schijf worden verspreid, wat de toegang tot het bestand merkbaar verhoogt.

Tijdens defragmentatie worden stukjes bestanden bij elkaar verzameld en opnieuw opgeslagen op de harde schijf. Defragmentatie kan enkele uren duren. Op dit moment is het ten strengste verboden om iets op de computer te doen, vooral om bestanden en mappen aan te maken en te verwijderen. Het is ook raadzaam om alle programma's uit te schakelen, inclusief antivirus. De kleinste wijzigingen kunnen leiden tot uitval van het bestandssysteem en gegevensverlies.

Om defragmentatie te starten, ga naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de schijf die u nodig hebt, selecteer "Eigenschappen", ga vervolgens naar "Extra" en klik op "Defragmenteren".

Verhoog de computersnelheid
Verhoog de computersnelheid

Stap 5

De harde schijf schoonmaken. Na verloop van tijd verzamelt zich veel onnodige informatie op de schijf (foutenlogboek, cookies, afval van oude applicaties, enz.). U kunt de schijf opschonen met het populaire CCleaner-programma. Je kunt het gratis downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar - piriform.com.

Verhoog de computersnelheid
Verhoog de computersnelheid

Stap 6

Vergroot het wisselbestand. Als de computer meer RAM nodig heeft dan de computer heeft, probeert deze een deel van de harde schijf te gebruiken. Dit deel wordt het wisselbestand genoemd.

Om het wisselbestand te wijzigen, gaat u naar het menu voor het uitschakelen van visuele effecten (zie stap 3), selecteert u het tabblad "Geavanceerd" en klikt u op de knop "Wijzigen". Hier kunt u bij de minimale en maximale maten "8192" invullen. Zorg ervoor dat u op de knop "Instellen" klikt, anders worden de wijzigingen niet opgeslagen.

Verhoog de computersnelheid
Verhoog de computersnelheid

Stap 7

Het wisselbestand vergroten met een USB-flashstation. Deze lastige zet kan de snelheid van uw computer drastisch verhogen. Koop een goedkope flashdrive van 8 of 16 GB in een computerwinkel of -kraam. Sluit het aan op uw computer en stel de maximaal mogelijke waarde voor het wisselbestand in. Dus als er niet genoeg RAM is, schakelt de computer niet over naar de harde schijf, die al een aanzienlijke belasting draagt, maar naar de USB-stick.

Verhoog de computersnelheid
Verhoog de computersnelheid

Stap 8

Aankoop van RAM. Soms is het onmogelijk om een computer te versnellen met behulp van standaardmethoden - hardware staat dit niet toe. In dit geval kunt u de goedkoopste en een van de belangrijkste computercomponenten kopen - RAM. Maar er zijn te veel nuances in deze kwestie, dus het is beter om hulp te vragen aan een van je vrienden of een computerwizard bij je thuis te bellen.

Verhoog de computersnelheid
Verhoog de computersnelheid

Stap 9

Aankoop van een tweede harde schijf. Als je graag meerdere dingen tegelijk op je computer doet (bijvoorbeeld op internet zoeken naar informatie naar muziek, afwisselend chatten met vrienden in ICQ of Skype) - dan laat je de harde schijf een driedubbele klus doen. Maar er zit een besturingssysteem op. En het wisselbestand ook. Het blijkt dat zelfs een gewone gebruiker een harde schijf heeft die constant geladen is met veel taken, wat niet alleen de snelheid van zijn werk vertraagt, maar ook voortijdige uitval kan veroorzaken.

Wat is de juiste manier om dit probleem op te lossen? Door een tweede harde schijf aan te schaffen natuurlijk. De een is verantwoordelijk voor het besturingssysteem en de applicaties, de ander voor de gegevensopslag en het wisselbestand. Dit is een van de meest effectieve methoden om de computersnelheid te verhogen en wordt door veel grote bedrijven gebruikt.

Computersnelheid verhogen
Computersnelheid verhogen

Stap 10

Het besturingssysteem opnieuw installeren. Er zijn gevallen (bijvoorbeeld na een virusactiviteit) waarin het besturingssysteem zo rommelig of beschadigd is dat het bijna onmogelijk is om het te herstellen. In dit geval zou de enige juiste oplossing zijn om het opnieuw te installeren.

Aanbevolen: