Een Dvd-station Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Vervangen
Een Dvd-station Vervangen

Video: Een Dvd-station Vervangen

Video: Een Dvd-station Vervangen
Video: Hoe monteer je een dvd player 2024, Mei
Anonim

Is het dvd-station van uw computer kapot? Of ben je gewoon op zoek naar een beter model? In ieder geval kunt u dit apparaat zelf vervangen - er is niets ingewikkelds aan. Natuurlijk, als u zich niet vergis met de keuze van het model.

Een dvd-station vervangen
Een dvd-station vervangen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Controleer de interface voor het aansluiten van schijfstations in uw computer voordat u een nieuw dvd-station aanschaft. Oudere modellen gebruiken een parallelle interface - UltraATA, nieuwere gebruiken een seriële interface - Serial ATA (SATA). Als u een schijf met de verkeerde interface koopt, moet u adapters gebruiken om verbinding te maken. Neem bij problemen contact op met een specialist.

Stap 2

Zorg ervoor dat het dvd-station dat op uw computer is geïnstalleerd leeg is, zo niet, verwijder dan de schijf uit de lade. Sluit alle actieve programma's en zet de pc uit met het besturingssysteem.

Stap 3

Draai de bevestigingsschroeven los waarmee de afdekkingen van de systeemeenheid zijn bevestigd. Verlies de schroeven niet - ze zullen nog steeds van pas komen! Verwijder de deksels.

Stap 4

Koppel de stekker en de datakabel los van het dvd-station. Het kan zijn dat je wat moeite moet doen om dit te doen. Ga voorzichtig te werk - beschadig de lintkabel en stroomdraden niet en verwond uzelf niet.

Stap 5

Draai de bevestigingsschroeven los waarmee het dvd-station in het compartiment van de systeemeenheid is bevestigd. Duw met één hand vanaf de achterkant tegen het dvd-station totdat het uit de behuizing steekt, pak het met uw andere hand en trek het er volledig uit.

Stap 6

Houd er rekening mee dat als uw computer een UltraATA-verbindingsinterface gebruikt, voordat u het dvd-station plaatst, u de jumper (jumper) aan de achterkant van het station naar de SLAVE-positie moet verplaatsen. Dit kan met een pincet, een priem of een dikke naald. Welke pinnen overeenkomen met de SLAVE-positie moet worden aangegeven op de behuizing van de actuator

Stap 7

Plaats het nieuwe dvd-station in plaats van het oude. Bevestig deze aan beide zijden met bevestigingsschroeven in het compartiment van de systeemeenheid.

Stap 8

Sluit de datakabel en stekker aan op het nieuwe dvd-station. Zorg ervoor dat beide stekkers helemaal naar binnen gaan. Plaats de afdekkingen van de systeemeenheid terug en zet ze vast met schroeven.

Stap 9

Zet uw computer aan en zorg ervoor dat deze het nieuwe dvd-station herkent. Als de computer de drive "niet ziet", controleer dan de lintkabel en de stekker - ze zijn mogelijk niet volledig in de connectoren gestoken.

Stap 10

Controleer of de lade opengaat. Als de lade opengaat en de schijf draait, maar de computer herkent hem niet, controleer dan of de schijf in Apparaatbeheer verschijnt. Als u het moeilijk vindt om het zelf te doen, neem dan contact op met een specialist.

Aanbevolen: