Macro's Inschakelen

Inhoudsopgave:

Macro's Inschakelen
Macro's Inschakelen

Video: Macro's Inschakelen

Video: Macro's Inschakelen
Video: Отключить макросы Microsoft Office 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het moeilijk voor te stellen dat om een document voor te bereiden, het moest worden geschreven, aan de secretaris gegeven om te worden afgedrukt, en vervolgens gecontroleerd, gecorrigeerd en opnieuw afgedrukt. Nu kunnen we eenvoudig zelf documenten maken. Typen vanaf het toetsenbord is echter vermoeiend, vooral als je elke dag hetzelfde type zinnen moet typen. De Microsoft Office-ontwikkelaars zorgden echter voor ons en kwamen met macro's.

Macro's inschakelen
Macro's inschakelen

instructies:

Stap 1

Macro's zijn miniprogramma's die worden opgenomen tijdens het maken van een document en zijn ontworpen om uw werk gemakkelijker en sneller te maken. Ze registreren verschillende opmaakopties, stukjes vaak herhaalde tekst en nog veel meer. In programma's als Word, Excel, PowerPoint hoeft u geen speciale kennis te hebben, alle handelingen zijn eenvoudig en intuïtief.

Stap 2

Om een macro te maken in het menu van het gebruikte programma "Service", moet u het item "Macro" - "Start opname" vinden. Het venster "Macro opnemen" wordt geopend. Stel in het bovenste gedeelte de naam van de macro in (standaard is er al een naam, u kunt deze wijzigen of laten) Selecteer hieronder hoe u deze wilt uitvoeren. Beschikbare opties zijn werkbalkpictogram of sneltoetsen. Als u de knop "Panelen" selecteert, kunt u deze na het maken van een macro uitvoeren door op het nieuw gemaakte pictogram te klikken. Dit is niet altijd handig, zeker niet als er veel macro's zijn. Het is veel gemakkelijker en duidelijker om sneltoetsen in te stellen. Door op de knop "Toetsen" te klikken, wordt u naar een ander venster geleid waar u de gewenste combinatie vanaf het toetsenbord moet instellen (bijvoorbeeld ctr + F1). Om af te sluiten klikt u op de knop "Toewijzen" Hieronder kunt u de optie kiezen om de macro op te slaan - voor alle documenten (Normaal. Punt - standaard ingesteld) of voor deze specifieke. Klik nu op "OK" en begin met opnemen.

Stap 3

Het document wordt geopend en er wordt een klein Stop-paneel geopend. Het heeft slechts twee knoppen - "Stop" en "Pauze". Pauze wordt gebruikt om de opname tijdelijk te pauzeren. Alle bewegingen vanaf dit moment worden opgenomen in de macro. Nadat u klaar bent met formatteren, tekst typen of tekenen, klikt u op de knop "Stoppen" Het werk aan het opnemen van de macro is voltooid. Typ nu bij het maken van een document de sneltoets Ctrl + F1. Alles wat in de macro is opgenomen, wordt automatisch ingesloten in de tekst, tabel of afbeelding.

Stap 4

In PowerPoint (het stelt geen sneltoets of pictogram in), vindt u uw macro in het menu "Extra" - "Macro" - "Macro's". Hier kunt u ook een reeds gemaakte macro wijzigen, verwijderen, hernoemen, enz. Outlook, Access heeft ook de mogelijkheid om macro's te maken, maar dit proces vereist enige kennis van de programmeertaal Visual Basic.

Aanbevolen: