Een Word-document Beveiligen Tegen Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Word-document Beveiligen Tegen Kopiëren
Een Word-document Beveiligen Tegen Kopiëren

Video: Een Word-document Beveiligen Tegen Kopiëren

Video: Een Word-document Beveiligen Tegen Kopiëren
Video: Beveiligd document versturen in Word en LibreOffice 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office-programma's zijn niet ontworpen om hun bestanden te beschermen tegen kopiëren. U kunt de toegang tot afzonderlijke functies op verschillende manieren (documentwijzigingen, invoegingen, enz.) en menu-items ("Bestand", "Home", enz.) weigeren, maar u kunt het bestand zelf niet beschermen tegen kopiëren. Er zijn echter manieren om uit de situatie te komen, en een daarvan is het gebruik van software van derden.

Een Word-document beveiligen tegen kopiëren
Een Word-document beveiligen tegen kopiëren

instructies:

Stap 1

Installeer het programma Hide Folders 2009 (de auteur gebruikt versie 3.3). Open het en voeg het vereiste bestand (of map) toe aan de lijst met beveiligde objecten. Dit kan op drie manieren:

1. Menu-item "Bestand"> "Toevoegen aan lijst".

2. Klik op het pictogram "Toevoegen" (met een groen kruis op de achtergrond van de Windows-map), dat zich onder het bovenstaande "Bestand"-item bevindt.

3. Druk op de sneltoets Invoegen.

Stap 2

Het venster "Object toevoegen" wordt geopend. Voer in het invoerveld "Pad of masker" zelf het pad naar het gewenste bestand in, maar het is makkelijker om de knop "Bladeren" rechts van het invoerveld te gebruiken. Zoek het bestand in de browser die verschijnt en klik op "OK".

Stap 3

Het gebied onder het padinvoerveld bevat opties om het bestand te beveiligen. "Niet beschermen" - de naam spreekt voor zich. "Verbergen" - het vereiste bestand wordt onzichtbaar voor de gebruiker. "Blokkeren" - wanneer u het bestand probeert te openen, verschijnt het bericht "Word kan het document niet openen omdat de gebruiker heeft niet voldoende rechten." Hide and Block is een combinatie van de twee voorgaande opties. "Alleen lezen" - het document is alleen beschikbaar voor weergave. Maar deze optie kan niet als voldoende bescherming worden beschouwd. De gebruiker kan een nieuw document maken op basis van dit bestand door op Bestand> Opslaan als te klikken, om nog maar te zwijgen van het triviale kopiëren en plakken (Ctrl + C, Ctrl + V). Nadat je een optie hebt gekozen, zet je er een punt naast en klik je op "OK".

Stap 4

Als u meerdere beveiligde objecten hebt, kunt u de beveiliging voor elk tegelijk in- en uitschakelen. Gebruik hiervoor de knoppen "Inschakelen" en "Uitschakelen" in het hoofdmenu. Voor het gemak kunt u deze schakelaar aan specifieke knoppen vastzetten: Extra> Opties> Sneltoetsen.

Stap 5

Aangezien het programma specifiek is, heeft het verschillende instellingen die zijn activiteit maskeren. U kunt het in het bijzonder zo configureren dat het niet verschijnt in de lijst met vaak geopende programma's. Deze en andere spionage-instellingen zijn hier te vinden: Extra> Opties> Sporen verbergen. En de laatste hand: verberg de snelkoppeling voor het starten van het programma, weg van nieuwsgierige blikken.

Aanbevolen: