Hoe Het Formaat Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Formaat Te Bepalen?
Hoe Het Formaat Te Bepalen?

Video: Hoe Het Formaat Te Bepalen?

Video: Hoe Het Formaat Te Bepalen?
Video: Hoe kies ik mijn tv formaat? 2024, Mei
Anonim

Een formaat is een manier om informatie vast te leggen, visueel, audio, tekstueel of anderszins. Afhankelijk van het formaat interpreteert de computer de bestanden als afbeeldingen, audio, video, tekstdocumenten of andere. Om bestanden van verschillende formaten te openen, worden verschillende programma's gebruikt, in overeenstemming met de individuele instellingen van de computer.

Hoe het formaat te bepalen?
Hoe het formaat te bepalen?

instructies:

Stap 1

Selecteer het bestand waarin u het formaat wilt definiëren. Controleer zijn naam. Achter de oorspronkelijke naam (bijvoorbeeld "Praktijkrapport") kan een punt staan, gevolgd door drie of vier letters van het Latijnse alfabet zonder spatie:.doc,.docx,.jpg, jpeg,.mp3,.wav, enz. Dit is het bestandsformaat (tekst, afbeeldingen, geluid, enz.).

Stap 2

Als er geen dergelijke letters zijn, neemt u het bestand en sleept u het naar het geopende browservenster. Het zal het ofwel automatisch "downloaden" naar uw downloadmap, of u vragen dit te doen. In het eerste geval ziet u het formaat op het tabblad "Downloads" (dezelfde drie of vier letters achter de naam), in het tweede geval wordt het formaat weergegeven in een dialoogvenster met een suggestie om het bestand op te slaan ("Je gaat het bestand openen" Name.docx "…").

Stap 3

Het bestandspictogram kan u een schatting geven van het formaat - het toont meestal de standaardeditor voor bestanden van dat formaat.

Aanbevolen: