Het Formaat Van Een Videobestand Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Videobestand Bepalen
Het Formaat Van Een Videobestand Bepalen

Video: Het Formaat Van Een Videobestand Bepalen

Video: Het Formaat Van Een Videobestand Bepalen
Video: Excel Pivot Tables van nul tot expert in een half uur + Dashboard! 2024, April
Anonim

Als u een videobestand van een computer naar een telefoon, smartphone, PDA of ander mobiel apparaat moet overbrengen, moet u zeker weten wat het formaat is. Als het videobestand niet wordt ondersteund door het apparaat waarnaar u het wilt dumpen, wordt het niet afgespeeld. Voordat het bestand wordt overgedragen, moet het daarom worden geconverteerd naar een geschikt formaat.

Het formaat van een videobestand bepalen
Het formaat van een videobestand bepalen

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - video bestand;
  • - een set codecs K-Lite Codec Pack.

instructies:

Stap 1

Download het K-Lite Codec Pack van internet. Het is volledig gratis en bevat de nodige codecs om alle videobestandsformaten af te spelen. Daarnaast bevat het codec-pakket een speler waarmee je de formaten kunt achterhalen van de videobestanden waarin je geïnteresseerd bent. U moet specifieke codecs downloaden voor uw versie van het besturingssysteem, anders worden ze mogelijk niet geïnstalleerd en als ze zijn geïnstalleerd, werken ze mogelijk niet correct. Installeer het codec-pakket op uw computer. Start je computer opnieuw op.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop op het videobestand waarvan u het formaat wilt weten. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Openen met" en selecteer Media Player Classic Home Cinema uit de lijst met spelers. Als een dergelijke speler niet in het contextmenu verschijnt, is er in hetzelfde menu een regel "Selecteer programma". Selecteer het en geef het pad naar de speler op. De speler bevindt zich in de map waarin u het codec-pakket hebt geïnstalleerd. Selecteer het om het bestand te openen.

Stap 3

Wanneer de video begint af te spelen, pauzeer je deze door op pauze (spatie) te drukken. Selecteer nu Bestand vanaf de bovenkant in het programmavenster. Er wordt een extra menu geopend. Selecteer daarin de parameter Eigenschappen. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u het tabblad MediaInfo selecteert. Sleep de schuifregelaar naar beneden totdat het gedeelte Video verschijnt. Zoek nu in dit gedeelte de regel Formaat er tegenover en het videobestandsformaat wordt aangegeven. U kunt ook de bitsnelheid van het videobestand achterhalen, de versie van de codec die u nodig hebt voor het afspelen en andere parameters.

Stap 4

U kunt het videoformaat ook achterhalen met behulp van de KMPlayer-speler. Open het videobestand met de speler. Klik in het afspeelvenster met de rechtermuisknop en selecteer "Opname-informatie". Zoek vervolgens het gedeelte Video en indeling. Vervolgens wordt informatie gegeven over het bestandsformaat.

Aanbevolen: