Hoe Virussen In Het Register Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Virussen In Het Register Te Vinden
Hoe Virussen In Het Register Te Vinden

Video: Hoe Virussen In Het Register Te Vinden

Video: Hoe Virussen In Het Register Te Vinden
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop, nadat het systeem volledig op virussen is gescand en verwijderd, nadat de computer opnieuw is opgestart, ze opnieuw verschijnen. Tegelijkertijd waren er geen opslagmedia aangesloten op de pc en was er ook geen verbinding met internet. De vraag rijst, waar komt dit virus vandaan? Hoogstwaarschijnlijk kan het worden geactiveerd vanuit het register van het besturingssysteem. In dit geval is een eenvoudige computerscan niet voldoende. Er zijn aanvullende methoden nodig om het probleem op te lossen.

Hoe virussen in het register te vinden
Hoe virussen in het register te vinden

Noodzakelijk

Computer, antivirussoftware ESET NOD32

instructies:

Stap 1

Er mogen geen virussen in het register zelf voorkomen. Maar in de registerinstellingen die verantwoordelijk zijn voor het opstarten van applicaties, kan er een link zijn naar een malware of virus. Voordat u met het reinigingsproces begint, moet u extra opties instellen om u te helpen het probleem te identificeren en op te lossen.

Stap 2

Verdere instructies over het verwijderen van kwaadaardige koppelingen en sleutels uit het register worden gegeven met als voorbeeld het ESET NOD32-antivirusprogramma. Open het antivirusmenu. Dit kan eenvoudig worden gedaan door te dubbelklikken op het programmapictogram op de taakbalk van het besturingssysteem. Selecteer de optie Scannen in het programmamenu. Het venster toont de mogelijke opties voor het scannen van uw computer, waaruit u "Aangepaste scan" selecteert.

Stap 3

De bovenste regel heet "Scanprofiel". Klik op de pijl naast deze regel. De namen van de scanprofielen worden geopend. Selecteer onder hen "Smart Scan". Met deze methode kunt u onbekende bestanden gedetailleerder controleren.

Stap 4

De volgende regel heet "Scan Items". Markeer alle objecten die in dit venster staan volledig, inclusief RAM en virtuele schijven. Onderaan dit venster is er ook een optie "Instellingen". Klik erop met de linkermuisknop en selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Methoden". Markeer in het volgende venster alle items volledig en klik vervolgens op OK.

Stap 5

Selecteer vervolgens het tabblad "Reiniging". Er verschijnt een balk waarmee u het reinigingsniveau kunt instellen. Verplaats de instelschuif naar rechts naar de regel "Grondige reiniging". Klik vervolgens nogmaals op OK.

Stap 6

Nu alle parameters van het antivirusprogramma zijn ingesteld, klikt u op "Scannen". Wacht tot het proces is voltooid. Als de antivirus mogelijk gevaarlijke programma's of koppelingen detecteert, worden deze automatisch verwijderd. Start uw computer opnieuw op nadat het scannen is voltooid.

Aanbevolen: