Een Virus In Uw Systeem Vinden

Inhoudsopgave:

Een Virus In Uw Systeem Vinden
Een Virus In Uw Systeem Vinden

Video: Een Virus In Uw Systeem Vinden

Video: Een Virus In Uw Systeem Vinden
Video: Corona en ons immuunsysteem: live Qu0026A met prof. dr. ir. Huub Savelkoul 2024, April
Anonim

Personal computers worden steeds vatbaarder voor infectie met verschillende kwaadaardige programma's, waartegen gebruikers zichzelf machteloos voelen. In de regel heeft u speciale software nodig om hiermee om te gaan.

Hoe u een virus in uw systeem kunt vinden
Hoe u een virus in uw systeem kunt vinden

instructies:

Stap 1

Installeer antivirussoftware op uw computer. Probeer geen illegale kopieën te gebruiken, aangezien deze de databases met viruskenmerken niet altijd bijwerken, wat leidt tot een volledige infectie van de pc. Houd er ook rekening mee dat gelicentieerde programma's geld kosten, maar effectiever zijn. Kies de antivirussoftware van uw keuze. Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen welke programma's beter zijn en welke slechter. Elk programma heeft zijn positieve en negatieve kanten.

Stap 2

Voer vervolgens een volledige scan van uw computer uit. Probeer niet alleen lokale schijven te controleren, maar ook het register, omdat het vaak verschillende kwaadaardige programma's verbergt die de processor laden, wachtwoorden stelen, kwaadaardige sites betreden en nog veel meer. Nadat de scan is voltooid, moet u alle gevonden bedreigingen verwijderen en uw computer opnieuw opstarten. Controleer na het opnieuw opstarten opnieuw.

Stap 3

Om een virus op uw computer te vinden, moet u op de hoogte zijn van alle lopende processen. In de regel worden de meeste virussen geregistreerd bij het opstarten van een pc en vermomd als verschillende programma's. Druk op de toetscombinatie Ctrl + alt="Afbeelding" + Delete. De computertaakmanager verschijnt voor je. Klik op het tabblad "Processen". Klik vervolgens op de knop "Afbeeldingnaam" zodat de hele lijst op lijst wordt gesorteerd.

Stap 4

Bekijk zorgvuldig alle processen die u in dit venster ziet. Besteed aandacht aan degenen die als beheerder worden uitgevoerd. Controleer de gegevens met de programma's die zijn geregistreerd in het opstarten. Zodra u grote verschillen vindt, probeert u het proces met geweld te sluiten. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat het verwijderen van sommige processen tot tal van fouten kan leiden.

Aanbevolen: